En 24-åring ble julaften varetektsfengslet for fire uker etter en knivstikking på Torshov lille julaften.
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En 24-åring ble julaften varetektsfengslet for fire uker etter en knivstikking på Torshov lille julaften. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

24-åring varetektsfengslet for knivstikking på Torshov

En 24 år gammel mann som er siktet for å ha knivstukket en mann i 50-årene i Oslo lille julaften, ble julaften varetektsfengslet i fire uker.

Publisert

Mannen er siktet for drapsforsøk og er underlagt brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden, framgår det av kjennelsen fra Oslo tingrett.

Politiet ble varslet via AMK klokken 1.05 natt til lille julaften om at en person var blitt påført skader på kroppen med et stikkvåpen i en leilighet på Torshov i Oslo.

Beslagla kniv

Like over klokken to meldte politiet at en mann var pågrepet og siktet i saken. Politiet beslagla også en kniv som de mener er våpenet som ble brukt, og som er forenlig med skadene mannen i 50-årene er påført.

— Mannen i 50-årene er ikke livstruende skadd og er blitt avhørt, opplyser vaktleder Roger Hjertø ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB. Han var bevisst og oppegående da politiet kom til stedet.

Også 24-åringen ble avhørt lille julaften. Han nekter straffskyld i saken, framgår det av kjennelsen.

Ble gjenkjent

Politiet fikk opplysninger som ble knyttet til en navngitt antatt mistenkt. Den siktede ble gjenkjent av en patrulje i Oslo sentrum og deretter pågrepet og kjørt til arresten, opplyste operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt lille julaften.

I fengslingskjennelsen framgår det at retten mener sannsynligheten er åpenbar for at den siktede vil kunne forsøke å ødelegge bevis dersom han slippes fri. Det vises til at siktede tidligere er straffet flere ganger, og at det er opplysninger i saken som tilsier at han har tilknytning til et kriminelt miljø.

I kjennelsen viser retten videre til at etterforskningen er i en svært tidlig fase og at helt sentrale etterforskningsskritt gjenstår.

Powered by Labrador CMS