days like this
Seks Days like this-butikker i Oslo blir lagt ned. Foto: Vegard Velle

Kleskjeden Days Like This legger ned seks butikker i Oslo. Butikksjef: – Jeg er ikke akkurat sjokkert

Varner legger ned kleskjeden Days Like This. I alt seks butikker i Oslo, med rundt 35-40 ansatte, blir avviklet.

Etter flere år med negativt driftsresultat i kleskjeden Days Like This, har Varner besluttet at virksomheten skal avvikles. Kjedens 51 butikker med 300 ansatte vil bli avviklet i løpet av en tolv-måneders periode.

I Oslo har butikkjeden seks butikker med fem til sju ansatte i hver butikk: På CC-Vest, Storo senter, Stovner senter, Gunerius, Tveita senter og i Nedre Slottsgate.

Butikksjef i Nedre Slottsgate, Linda Myran, synes det er fryktelig leit med nedleggelsen. – Vår butikk har kjemperesultater, og vi har akkurat kjøpt inn varer for hele året. Men jeg er ikke akkurat sjokkert, for jeg har jo fulgt med på resultatene til de andre butikkene som ikke gjør det så bra, sier hun.

Fikk beskjed på første arbeidsdag

Den siste ansatte i butikken i Nedre Slottsgate 12 ble ansatt samme dag som meldingen gikk ut fra hovedkontoret om nedleggelsen, altså fikk hun beskjed om at butikken må legge ned på sin første arbeidsdag.

– I 2017 ble Vivikes omprofilert til Days Like This i et forsøk på å løfte kjeden og de økonomiske resultatene. Det ble igangsatt en rekke tiltak for å snu den negative utviklingen, men dette har dessverre ikke gitt ønskede resultater. Det er trist at vi ikke har lykkes med snuoperasjonen for Days Like This, særlig for de ansatte som har lagt ned en stor innsats i å forsøke å snu skuta. Men tallenes tale er klar, det er ikke grunnlag for videre drift, sier finansdirektør i Varner, Øyvind Bustnes.

Vil være ryddige

– Varner ønsker å være åpne og transparente om det som skjer, derfor informerer vi allerede nå om beslutningen om å avvikle kjeden. Det er viktig for oss å ha en ryddig prosess overfor ansatte, kunder og samarbeidspartnere, sier Bustnes.

Varner kjøpte Vivikes i 1994. Kjeden hadde en omsetning i 2018 på netto 232 millioner kroner.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer