- De som har valgt å gå med hatt får det morsommere i livet, mener hattekunstner Mona Strand. Foto: Olav Helland

HatteMona på Bolteløkka feiret sitt 25-årsjubileum med en hat walk. Se bildene

Hattekunstner Mona Strand (54) oppfordret folk til å ta på seg favoritthatten sin og være med i en hat walk på St. Hanshaugen.

Publisert

Mona Strand, fra butikken Mona Strand Hatter og hodebekledninger, har laget unike hatter i alle fasonger. 25 år med farge, form og personlige uttrykk. Det har blitt nærmere 2500 hatter siden 1994.

– Jeg feirer 25 år som hattekunstner og vil gjerne markere hvor fantastisk det er å ha drevet en så liten bedrift innenfor et så smalt yrke. Jeg håper å få opp andres øyne for hattens mange kvaliteter. Man kan føle seg beskyttet med en hatt, og man kan føle seg fremhevet. Tenk på alle situasjoner hvor hatten signaliserer både makt, følelser og andre ting: uniformshatter, barnedåp, hesteveddeløp, begravelse, og bryllup.

Paraden startet utenfor Mona Strands butikk på Bolteløkka og gikk en god runde rundt på St. Hanshaugen. Foto: Olav Helland

Får det morsomt i livet

Under paraden viste hun frem 25 hatter og hodeskulpturer på 25 modeller. Hat walken ble avsluttet med en minikonsert av cellist Kjersti Rydsaa.

– Vi er noen år på jordas overflate. Hva gjør vi med livet vårt? Dere som har valgt å gå med hatt kommer til å få det morsomst i livet. Jeg ville arranger en hat walk fordi hatten gjør seg best ute blant folk, ute på den åpne scene, eller som Shakespeare sa: Hele verden er en scene, sier Mona.

Opprinnelig frisør

Strand var opprinnelig frisør, men tålte ikke kjemikaliene i frisøryrket. Hun omskolerte seg til å gjøre noe annet, men fortsatt på hodet.

Mona kom inn på kunstskolen og utdannet seg innen klær og kostymer, med hovedvekt på skulpturelle hatter. Etter hvert ble det en master i hatter. Hun synes det føles bra å ha holdt på så lenge.

– Når man har holdt på ett år føler man seg usikker og vet ikke om dette vil gå, men i årenes løp har jeg opplevd at det er mange måter å jobbe med hatt på, med vinterluer, bryllup og med dem som trenger en hatt fordi de vil være litt annerledes.

Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Mona Strands hat walk
Powered by Labrador CMS