Stående Muhammad Rafiq ( en av heltene), sittende og tar notater styreleder Zulfiqar Ali, til høyre infoansvarlig: Waheed Ahmed.
Stående Muhammad Rafiq ( en av heltene), sittende og tar notater styreleder Zulfiqar Ali, til høyre infoansvarlig: Waheed Ahmed.

Det er skremmende å vite at noen vil drepe deg. Bare fordi du er

Såret er det sprekken der lyset slipper inn, skriver Rumi i et av sine dikt. I Al-Noor moskeen i Bærum får jeg oppleve det i praksis.

Publisert Sist oppdatert

Når jeg kommer til Al Noor-moskeen denne fredagen, så er det ikke mitt første besøk der. Jeg har vært der noen dager i forveien. Heldigvis. Heldigvis har jeg allerede fått høre den brutale historien slik de opplevde den. Sett kulehullene som fremdeles står som åpne sår i veggen, sett skårene i glassdøren som står og viser hvordan han brøt seg inn. Terroristen.

Han kom inn gjennom nødutgangen. Med dødelig kraft kom han inn gjennom den utgangen som er merket opp for å lede de som er der inne ut og vekk fra fare. Jeg vet ikke om han valgte den inngangen bevisst eller om det bare var den som var nærmest.

Men han forsøkte aldri å gå inn hovedinngangen. Han gikk rett til nødutgangen. Den som skulle sørge for at alle ville være trygge om en fare skulle oppstå.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp