Direktør Kjersti Fløgstad gleder seg over gode besøkstall for museet i juni.
Direktør Kjersti Fløgstad gleder seg over gode besøkstall for museet i juni.

Nye besøkstall for Nobels fredssenter viser at turistene er tilbake for fullt i Oslo

Det er tydelig på besøkstallene for Nobels Fredssenter i juni at turistene er tilbake i hovedstaden. Museet begynner å nærme seg en normal sesong etter to somre preget av korona. — Det vi ser nå lover godt for resten av sesongen, sier direktør Kjersti Fløgstad i en pressemelding.

Publisert

Ti tusen besøkende så utstillingene til Nobels Fredssenter i juni. Det tilsvarer 70 prosent av juni-besøket i 2019, og viser at museumsbesøket og turist-trafikken til Oslo er på god vei tilbake på normalnivå.

— Det er fantastisk å se at turistene er tilbake og høre summet av ulike språk inne på museet vårt, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad. — Med tanke på at turistene fra Asia og USA fortsatt ikke er tilbake for fullt, er tallene for juni veldig gode og det vi ser nå lover godt for resten av sesongen, sier hun.

Fredssenteret har blant annet pusset opp utstillingsrommet i første etasje og satt inn nye vinduer ut mot Museumsplassen og det nye Nasjonalmuseet. I tillegg til årets Fredsprisutstilling vises en ny utstilling om Alfred Nobel og fredsprisens historie. I juni åpnet en helt ny utstilling om Fridtjof Nansen - 100 år etter at han mottok Nobels Fredspris for sitt humanitære arbeid.

— Vi har brukt koronatiden til å ruste opp tilbudet vårt og gleder oss over veldig gode tilbakemeldinger fra publikum, sier Fløgstad.

Nobels Fredssenter har åpent hver dag fra 11 til 17 hele sommeren.

Powered by Labrador CMS