Rekefisker Kjell inge Rokke
Kjell Inge Røkke selger selvfiskede reker for 70 kroner literen ombord i "Trygg" på Rådhuskaia i Oslo dagen før 17. mai i 2007. I bakgrunnen Thomas Hammerø. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Kjell Inge Røkkes tid som rekeselger på Rådhuskaia er slutt

— Dette er da ikke noe å lage oppstyr om. Jeg er en helt vanlig rekefisker, sa Kjell Inge Røkke på Rådhuskaia i 2007. Men nå er det slutt. Fiskeridirektoratet mener at Røkke ikke lenger er fisker.

Fiskeridirektoratet mener Kjell Inge Røkke ikke oppfyller vilkårene for å stå i det såkalte fiskermanntallet for 2019. Å være oppført i fiskermanntallet betyr at man har rett til å delta i ulike fiskeri, skriver Dagens Næringsliv.

Direktoratet har hentet inn opplysninger fra NAV og konstaterer at Røkke, som er styreleder i børskjempen Aker, jobber fullt i en annen virksomhet enn fiske og fangst.

Røkke kan anke

Kjell Inge Røkke, som startet karrieren med å fiske fra en tråler utenfor USAs kyst, gjorde comeback som rekefisker da han kjøpte reketråleren Trygg i 2007 og vakte både oppsikt og munterhet ved å selge reker fra bryggekanten i Oslo.

Men nå konstaterer altså fiskeridirektoratet at han ikke lenger er å anse som fisker. Røkke kan anke vedtaket innen 1. desember.

– Røkke har fått melding om det, og tar den til etterretning, sier hans pressetalsmann, Rolf Nereng til avisen.

Nereng sier at Røkke ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer