På halvvolley hamret Vålerengas Vidar Örn Kjartansson inn sitt andre mål på to kamper og sitt femte for sesongen da Brann ble slått 1-0 på Intility.

Kjartansson berget tre poeng for VIF. Men igjen ble VAR et tema når Vålerenga spiller

I to seriekamper på rad har VIF-tilhengerne markert motstand mot VAR. Men med mållinjeteknologi eller VAR kunne det blitt mer enn ett mål da Vålerenga slo Brann 1-0, og sendte bergenserne under nedrykksstreken.

Før Vidar Örn Kjartansson på eminent vis klemte til og sendte Vålerenga opp i 1-0 ledelse så det fra TV-bilder ut som østkantklubben egentlig allerede skulle ha ledet kampen.

Klanen jublet for scoring etter et hjørnespark i det 18. minutt av første omgang. Det så helt klart ut som ballen var headet over streken da Brann-keeper Lennart Grill slo den ut igjen.

— Fuck VAR. Bruk penga på briller

Gjentatte TV-repriser viste at den tyske målvakten reddet etter at hele ballen hadde værtover målstreken. Men dommer Svein Oddvar Moen vinket spillet videre. Dermed ble Vålerenga snytt for scoring tidlig i oppgjøret.

Skjermdump fra Klanens Twitter-konto.

En syrlig Lars Tjærnås sendte følgende Twitter-hilsen til VAR-motstanderne i Klanen.

— Vi kan godt diskutere VAR. Men mållinjeteknologi er vi vel enige om at er tull å ikke ha- som på Intility nå, lød meldingen fra Vålerengas tidligere trener.

Svaret fra Klanen lot imidlertid ikke vente på seg.

— Fuck VAR. Bruk penga på briller. 1-0 på Intility. Vil ha mållinjeteknologi. Ikke VAR, svarte Klanen på Twitter.

Heller ikke søndag klarte altså Brann å slå Vålerenga i Oslo. Nå er Brann under streken i Eliteserien.

Ti år siden sist Brann slo Vålerenga i Oslo

Scoringen fra Kjartansson kan ha sendt bergenslaget ned en divisjon. Noe nevnte Klanen neppe er særlig lei seg for.

Med mållinjeteknologi eller VAR kunne neppe dommer Svein Oddvar Moen unnlatt å blåse for scoring da en ball var over målstreken bak Branns keeper.

Tapet gjør at Brann nå har spilt borte mot Vålerenga i ti strake år uten å vinne. Sist det ble seier i hovedstaden mot VIF var i 2011, da de vant 2-0 etter at Kim Ojo scoret to mål. Da spilte Rudolph Austin, Hassan El Fakiri og Bjørnar Holmvik for bergenserne.

Siden den gang har det blitt åtte VIF-seirer og to uavgjorte.

Søndag var det Vidar Örn Kjartansson som ble matchvinner da han banket inn 1-0 like før pause på halvvolley. Tapet gjør at Brann nå er på kvalikplass med 20 poeng.

Mellom Stabæk og Mjøndalen

Robert Taylor fikk en stor mulighet til å utligne fire minutter på overtid da han kom alene med Kjetil Haug, men Henrik Bjørdal gjorde en enorm jobb defensivt og fikk akkurat hindret et skudd fra fem-seks meter. Dermed endte det 1-0 til VIF.

Vålerengas Seedy Jatta i duell med Branns Ruben Kristiansen. Med nederlaget for Vålerenga ligger Brann nå under nedrykksstreken.

Det er ett poeng opp til Stabæk på kvalikplass og ett poeng ned til Mjøndalen med fem kamper igjen for de tre bunnlagene. Det blir et rotterace om hvilket lag som spiller kvalik og hvilke to lag som rykker ned.

Runden ble et mareritt sett med Brann-øyne, siden Stabæk snudde og slo Haugesund 2-1, mens Mjøndalen scoret to sene mål og tok poeng borte mot Odd.

Store Brann-muligheter

Men like før pause fikk altså Vålerenga sin etterlengtede scoring. Fredrik Pallesen Knudsen headet en ball rett i været og i beina på Vidar Örn Kjartansson, som takket og bukket for gratismuligheten.

På halvvolley hamret islendingen inn sitt andre mål på to kamper og sitt femte for sesongen.

13 minutter ut i den andre omgangen fikk Petter Strand en kjempemulighet. Midtbanemannen ble spilt alene gjennom mot Kjetil Haug, men avslutningen fra 16-17 meter gikk himmelhøyt over.

Like etter fikk innbytter Samba to gode muligheter på et drøyt minutt, men begge forsøkene ble reddet av Haug.

Og på overtid kunne Taylor utlignet, men ble stoppet av Bjørdal. Dermed ble det 1-0.