KFUM Oslo-fansen kan glede seg over at laget deres neste år vil spille i OBOS-ligaen. Illustrasjonsfoto: Skaga/ Wikimedia Commons

KFUM tilbake i OBOS-ligaen etter snuoperasjon

� Jeg er utrolig stolt av spillergruppa, sier KFUM-trener Jørgen Isnes

KFUM Oslo havnet bakpå i returoppgjøret mot Åsane i kvalifiseringen til 1. divisjon, men slo kraftig tilbake, vant 3-1 i Bergen og 4-3 sammenlagt søndag. Det betyr at KFUM Oslo gjør comeback på nest øverste nivå i norsk fotball, mens Åsane må ta den tunge turen ned til 2. divisjon.

— Jeg er tom for ord. Jeg er utrolig stolt av spillergruppa. Det å snu det på den måten ... for en prestasjon, sier «Kåffa»-trener Jørgen Isnestil Eurosport, og legger til at «i KFUM (Kristelig Forening for Unge Menn) har vi troen».

Bakpå fra start

Åsane hadde 2-1-seier fra Oslo å gå på. Det så enda bedre ut for bergenserne da Magnus Bruun-Hanssen ga hjemmelaget ledelsen da han var nådeløs i feltet etter 17 minutter.

KFUM Oslo produserte store sjanser på rekke og rad og hadde avslutninger i tverrliggeren og som ble reddet på streken, men det sto 1-0 til hjemmelaget og 3-1 sammenlagt til pause.

Toppscorer Moses Mawa sto for en av scoringene i opprykkskampen. Foto: KFUM Oslo

Men da Lars Olden Larsen gjorde som i første oppgjør og scoret til 1-1, fikk bortelaget håp om å gå opp en divisjon. Håkon Lorentzen fikk sjansen til å avgjøre, men skuddet ble reddet på streken. Erik Huseklepp ble også kastet innpå, til ingen nytte. I stedet ordnet toppscorer Moses Mawa og Stian Sortevik 3-1-seier og 4-3 sammenlagt.

Etter kampslutt kunne benken storme banen, mens Åsane-spillerne lå utslått på kunstgresset. KFUM kom til kvalifiseringsoppgjøret etter å ha slått ut Per-Mathias Høgmos Fredrikstad.

Slik så det ut på klubbhuset på Ekebergsletta da opprykket var sikret.