Posten forteller at givergleden til Ukraina har vært enorm etter at blant andre byrådsleder Raymond Johansen oppfordret til å sende hjelpepakker.
Posten forteller at givergleden til Ukraina har vært enorm etter at blant andre byrådsleder Raymond Johansen oppfordret til å sende hjelpepakker.

Posten og den ukrainske ambassaden: – Vent med Ukraina-pakkene til over nyttår

Nylig gikk Oslo kommune ut og oppfordret folk til å sende hjelpepakker til Ukraina. Men nå ber både den ukrainske ambassaden og Posten folk om å vente til over nyttår. I Polen er nemlig mottakssenteret helt fullt.

Publisert

— Det er helt fullt ved mottakssenteret i Polen. De har ikke kapasitet til å motta flere uadresserte hjelpesendinger før etter nyttår, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

— Dermed må vi be alle som har tenkt å sende uadresserte hjelpesendinger til Ukraina, om å vente med disse til etter nyttår, sier han.

— Givergleden har vært enorm!

Beslutningen om å oppfordre folk til å vente med å sende pakker er tatt i samråd med den ukrainske ambassaden i Norge.

— Givergleden har vært enorm, og spesielt nå opp mot jul er det blitt sendt svært mange pakker. Hittil er det sendt 200 tonn med pakker, men mottaksapparatet i Polen har rett og slett ikke nok plass. Derfor må vi vente til det er frigjort kapasitet der, sier Pettersen.

Posten kommer til å gå ut med ny informasjon så snart det er mulig å igjen sende hjelpesendinger til Ukraina, da det fortsatt er et stort behov for bistand i landet.

Adresserte postsendinger kan fortsatt sendes som normalt. Posten, den ukrainske ambassaden og det ukrainske postvesenet Ukrposhta har samarbeidet om hjelpesendingene til Ukraina.

Pakkene, som det er gratis å sende, blir fraktet med lastebil fra Norge til den ukrainske grensen i Polen. Der blir de overtatt av Ukrposhta, som distribuerer pakkene i Ukraina.

Powered by Labrador CMS