Erling Sundal, Stein Sneve Olsen, Kristian Grøen og Ole Vesteng er kokkene hos Kanon Catering som lager maten ,
Erling Sundal, Stein Sneve Olsen, Kristian Grøen og Ole Vesteng er kokkene hos Kanon Catering som lager maten ,

Kanon Catering tenker nytt og vil hjelpe folk i en vanskelig tid

Kanon Catering holder til i Gamlebyen. Koronaviruset herjer i byen og bedriften mistet alle oppdragene sine. Men nå har de funnet en løsning og unngår å permittere ansatte. Og ikke noe mat blir kastet.

Publisert Sist oppdatert

Koronaviruset og kampen mot sykdommen har tatt et absolutt kvelertak på alle serveringssteder i byen. Nå velger firmaet Kanon Catering i Gamlebyen å etablere et suppekjøkken.

De vil tilby enkle, ferdige middager til folk. Folk som sitter i karantene i Gamlebyen vil få maten levert utenfor døra hjemme.

Tennene løper i vann når vi leser gjennom menyen fra Kanon Catering.

— Vi lager maten og pakker den forsvarlig i henhold til Folkehelseinstituttets anbefalinger. Det er enkel oppvarming. Folk betaler med Vipps, og vi setter maten klar til henting. Ingen fysisk kontakt. Er du i karantene setter vi maten utenfor døra, står det på Kanon Caterings Facebook-side.

Stor og positiv respons

— Responsen fra kundene har vært stor og veldig positiv. Vi vet veldig lite om hvordan dette vil fungere i praksis. Tropper det opp to hundre i kø på onsdag, så må vi finne på en annen løsning, sier kokk Kristian Grøen hos Kanon Catering. .

— Kommer det ingen får vi bare avvikle tilbudet. Vi må få lov til å føle oss fram litt, sier kokken.

Fra onsdag 18. mars kan du komme og hente deg en god porsjon middag i lokalene i St.Halvardsgate 33 i Gamlebyen. Tilbudet er åpent fra klokken13 til 18 på hverdager. Prisen på en middag kommer til å ligge på 80 kroner.

Kanon Caterings meny for den første uka
Kanon Caterings meny for den første uka

Ber folk om å ta hensyn til hverandre

— Det er det laveste vi kan gå i pris. Vi gjør ikke dette for å bli rike. Vi gjør dette for å holde hjulene i gang. Et eventuelt overskudd vil vi gi til et veldedig formål når vi har avsluttet tilbudet, sier Grøen.

At deres middagstilbud også vil kunne gjøre hverdagen lettere for folk i karantene i Gamlebyen, unnlater han beskjedent å nevne.

En ting som er viktig for Grøen og Kanon Catering er at folk tar hensyn til hverandre. Som alle andre er Kanon Catering usikre på hva fremtiden vil bringe.