Sofienberg kirke
Sofienberg kirke er en av ni kirker i Oslo som kan bli lagt ned for å spare 10 millioner kroner. Foto: Kirken.no

Foreslår å legge ned ni Oslo-kirker for å spare 10 millioner

Kirkelig fellesråd må spare penger i Oslo. En måte å spare inn er å legge ned ni kirker i hovedstaden, foreslår en styringsgruppe.

Styringsgruppen for kirkebruksplanen foreslår å legge ned følgende kirker i Oslo: Bakkehaugen, Sofienberg, Lilleborg, Iladalen, Klemetsrud, Stovner, Ellingsrud, Romsås og Østre Aker.

Offentliggjorde liste tirsdag kveld

Tirsdag kveld ble listen over de nedleggingstruede Oslo-kirkene offentliggjort, skriver avisen Vårt Land. 

Det er den mangeårige Oslo-politikeren og tidligere KrF-byråden Robert Wright som nå er kirkeverge i Oslo. Han sier til den kristne avisen at han er forberedt på kraftige reaksjoner når innsparingsforslaget blir kjent.

kirkeverge i Oslo robert wright
Oslos kirkeverge Robert Wright forstår at det kan komme sterke reaksjoner på forslaget om å legge ned ni kirker i Oslo. Men det må spares inn 10 millioner rkoner, sier den tidligere KrF-politikeren. Foto: Den norske Kirke

Ikke nytt at kirkene i Oslo har dårlig råd

— Vår dårlige økonomi er ikke noe nytt. Vi har et stort underskudd som vi må hanke inn på en eller annen måte og vi må gjøre dette for å komme i balanse, sier Wright til avisen.

Tilsammen er 60 kirker og 38 menigheter underlagt kirkevergen i Oslo kommune. Robert Wright påpeker at samlet sett må det nå spares inn 10 millioner kroner. Men forslaget om nedleggelse av ni kirker i Oslo skal ut på en høringsrunde før det eventuelt blir bestemt.

Kirker har unngått nedleggelse tidligere

Listen over kirker som foreslås nedlagt i Oslo er en del av en rapport fra en prosjektgruppe i Den norske Kirke i Oslo.

Flere ganger de siste årene er det blitt foreslått å legge ned kirker i Oslo. Men protestene har vært store og nedleggelsene har blitt skrinlagt. Så nå er det et åpent spørsmål om det denne gangen blir alvor. Uansett er kirkevergen i Oslo klar på at penger må spares inn.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer