Byrådsleder Raymond Johansen (stående som nummer fire f.v.) i Oslo møtte fredag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sammen med ordførere fra flere andre europeiske storbyer.
Byrådsleder Raymond Johansen (stående som nummer fire f.v.) i Oslo møtte fredag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sammen med ordførere fra flere andre europeiske storbyer.

Raymond Johansen møtte Ukraina-president Zelenskyj i Kyiv

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo møtte fredag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sammen med ordførere fra flere andre europeiske storbyer.

Publisert

Byrådssekretær Kaia Storvik (Ap) bekrefter besøket og sier Raymond Johansen dro fordi han er styremedlem i det europeiske storbynettverket Eurocities.

– De representerer over 200 europeiske byer, og de har i samarbeid med to ukrainske by- og kommuneorganisasjoner vært i Kyiv for å undertegne en avtale med prinsipper for samarbeid om gjenoppbygging av Ukraina etter krigen, sier Storvik.

Vi er takknemlige for hjelp

Zelenskyj har lagt ut en uttalelse om møtet via sin offisielle Telegram-konto.

– Jeg er glad for å ønske velkommen til delegasjonen fra Eurocities til Ukraina. Vi setter pris på at dere står ved vår side i denne vanskelige tiden, når vårt land kjemper mot den russiske invasjonen, skriver han.

– Takk til de europeiske byene for at dere tar inn vårt folk som har flyktet fra krigen. Vi vil også være takknemlige for hjelp til å gjenopprette boliger, infrastruktur, og betingelser for retur av ukrainere. Det er viktig at gjenoppbyggingen starter nå, og ikke etter krigen, skriver han videre.

– Takk for din tid

Ordfører Juhana Vartiainen i den finske hovedstaden Helsingfors har lagt ut bilde på Twitter av besøket.

– Takk for din tid, president Zelenskyj. Det er en ære for Det europeiske storbynettverket å uttrykke vår solidaritet med ditt modige land og kunne diskutere samarbeid om gjenoppbygging, skriver han.

Powered by Labrador CMS