Rekordvarm start på november etter søkk våt oktober i Oslo.

Varmerekord for Oslo i dag. Etter en søkkvåt oktober

Ikke siden væmålingene startet på slutten av 1800-tallet er det målt så høy temperatur for Oslo som i dag. På Blindern steg gradestokken til 15,9 grader, melder Meteorologisk institutt.

Publisert

Selv om Oslo aldri har målt en varmere start på november, er det Drammen som stikker av med den høyest målte temperaturen på Østlandet i dag. Der ble det målt 17,4 plussgrader den andre dagen i november, opplyser Meteorologisk institutt.

Men om november starter med høye temperaturer var oktober en søkkvåt måned for Oslo og Østlandet. Sist uke kom nyheten om at for første gang på 27 år har det regnet mer i Oslo enn i Bergen i oktober.

— Nest våtest siden 1937

— Det har kommet omtrent dobbelt så mye regn i Oslo som det vanligvis gjør. Det er den nest våteste oktober-måneden på Blindern siden 1937, bare slått av 2014, sier klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt.

Oslo (stasjon Blindern) fikk til slutt 205,9 millimeter med regn i oktober, mens Bergen (stasjon Florida) måtte ta til takke med 188,5 millimeter, noe som er 70 prosent av normalen.

Flere stasjoner på Østlandet fikk over det dobbelte av normalen. Stasjonen Tunhovd i Nore og Uvdal i Viken, som har målinger tilbake til 1895, registrerte den våteste oktober-måneden noensinne med 134,4 millimeter. Den gamle rekorden var 128,7 millimeter i 2006. Høyeste døgnnedbør var 84,5 millimeter, og ble registrert på Hovlandsdal i Fjaler i Vestland 29. oktober.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS