Renate Reinsve har skrevet seg inn i filmhistorien ved å vinne pris som beste kvinnelige skuespiller i Cannes for prestasjonen som Julie i filmen
Renate Reinsve har skrevet seg inn i filmhistorien ved å vinne pris som beste kvinnelige skuespiller i Cannes for prestasjonen som Julie i filmen "Verdens verste menneske".

Oslo-filmen «Verdens verste menneske» kjemper om å bli norsk Oscar-film

Oslo-filmen «Verdens verste menneske» må danke ut «Den største forbrytelsen» og «Ninjababy» for å bli Oscar-film. Alle tre er kortlistet som norske kandidater.

Publisert

— Det er tre filmer den norske Oscar-komiteen mener kan ha en mulighet i konkurransen om en Oscar, sier Oscar-komiteens leder Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

«Den største forbrytelsen» er regissert av Eirik Svensson, mens det er Yngvild Sve Flikke som står bak «Ninjababy».

Vant pris i Cannes

«Verdens verste menneske», hvor regien er av Joachim Trier, har allerede fått mye oppmerksomhet etter at skuespiller Renate Reinsve fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i Cannes.

En av disse tre filmene blir den 25. oktober utpekt til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste internasjonale film.

— Alle disse tre kortlistede filmene har amerikansk distributør og vil ha premiere i USA i løpet av høsten, sier Kjersti Mo.

I alt 19 norske langfilmer ble vurdert som mulige kandidater til den norske kortlisten.

Powered by Labrador CMS