— Om det blir lokale tiltak så blir det nok ikke over natta. Jeg tror ikke vi har lokale forskrifter fra lørdag morgen, sier Raymond Johansen.
— Om det blir lokale tiltak så blir det nok ikke over natta. Jeg tror ikke vi har lokale forskrifter fra lørdag morgen, sier Raymond Johansen.

Raymond Johansen dersom regjeringen opphever nasjonal skjenkestans fredag: - Vi jobber med lokale tiltak

Denne uken avgjør regjeringen om skjenkestansen oppheves. I Oslo er Raymond Johansen klar til å innføre lokale skjenkeregler. — Vi jobber med det. Serveringsbransjen har høy kompetanse etter to år med korona, sier byrådslederen.

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterte i dag bystyrets forretningsutvalg om koronastiuasjonen i Oslo. I redegjørelsen nevnte han ikke skjenkestansen, men fikk etterpå spørsmål fra Høyres James Stove Lorentzen.

— Hvis den nasjonale skjenkestoppen oppheves på fredag, tenker da byrådslederen at det lokale tiltaket, som han får styring over, oppheves i Oslo, spurte Lorentzen.

— Ikke klare med lokale regler fra lørdag

Raymond Johansen dro litt på det før han svarte at byrådet forbereder seg på å innføre lokale tiltak. Men at byrådet neppe rekker å få lokale regler klare til dagen etter, dersom regjeringen gir kommunene fullmakt til å styre skjenkepolitikken igjen.

— Om det blir lokale tiltak, vi jobber jo med det nå, så blir det nok ikke over natta. Jeg tror ikke vi har lokale forskrifter fra lørdag morgen, dersom regjeringen opphever nasjonale tiltak, sa Johansen.

— Men vi jobber med lokale tiltak og diskutere det i byrådet. Jeg vil generelt sett si at jeg oppfatter at man er veldig godt forberedt ute i serveringsbransjen. Man har høy kompetanse som man har ervervet gjennom snart to år. Så om det kommer en lokal forskrift tror jeg det er veldig viktig å gi tillit til også den delen av næringslivet, svarte byrådslederen.

Powered by Labrador CMS