Rikke Madsen og resten av førstelagsjentene til Vålerenga er permittert som følge av koronautbruddet.
Rikke Madsen og resten av førstelagsjentene til Vålerenga er permittert som følge av koronautbruddet.

Vålerengas fotballjenter permitteres. — Vi må tenke på de yngre generasjoner, sier klubben

Med all fotballaktivitet innstilt inntil videre har Vålerenga fotball sett seg nødt til å permittere A-lagsspillere og ansatte. Økonomisk går klubben vanskelige tider i møte.

Publisert

Mandag skulle Vålerengas fotballjenter tatt i mot byrivalene fra Lyn til serieåpning på Intility Arena. Slik blir det ikke.

Det har utbruddet av koronaviruset her hjemme ført til.

Med seriespillet innstilt bortfaller også store deler av klubbens inntekter. Tirsdag ettermiddag så klubben seg dermed nødt til å samtlige av a-lagsspillerne på proffkontrakt, samt klubbens fast ansatte.

— De neste tre månedene vil klubben opparbeide et vesentlig underskudd, mot planlagt budsjett. Det er allerede en realitet at vi ser et bortfall av inntekter fra løpende aktivitet, prosjekter, arrangementer og markedet generelt, sier styreleder Karin Yrvin i en pressemelding.

Tar hensyn til kommende generasjoner

Ett av de viktigste argumentene for permitteringer nå har vært å ta vare på klubben i framtiden.

— Det er viktig for oss å unngå økte kostnader for barn og ungdom spesielt. Vår støtte til vanskeligstilte familier vil vi jobbe for å opprettholde. Vi ser at behovet for økt bistand kan øke, fordi flere familier vil bli rammet økonomisk av virkningene av tiltak mot korona, sier Karin Yrvin.

— Vi har en stor andel lavinntektsfamilier i Gamle Oslo, og vi skal hele veien aktivt jobbe for å ivareta vårt samfunnsansvar, sier Yrvin.

Mandag skulle Vålerenga og Lyn møttes til serieåpning i kvinnenes eliteserie Slik blir det ikke.
Mandag skulle Vålerenga og Lyn møttes til serieåpning i kvinnenes eliteserie Slik blir det ikke.

Styrelederen håper også at både stat og kommune vil yte hjelp til de familiene som sliter hardest som følge av koronapandemien.

— Vålerenga Fotball skal være klar med aktivitet og tilbud, når situasjonen tillater det. Barn og ungdom, og de som har minst fra før, er først i våre tanker, understreker styrelederen.

Uvisst hva som skjer med spillerne

Spillerne på damelaget er underlagt det samme permitteringsreglementet som andre arbeidstakere. Det betyr at de etter 14 dager er å regne som ikke lengre ansatt. Hva som spillerne, som da står fritt til å finne seg nye klubber, er høyst usikkert.

— I utgangspunktet kan spilerne finne seg en annen klubb etter to uker, men hvor skal de da spille. Situasjonen er jo den samme over hele Europa. Her går vi inn i et ukjent terreng, hvor ingen har noen raske svar, sier daglig leder Morten Grødahl, til VårtOslo tirsdag kveld.

Totalt vil rundt 55 medarbeidere rammes av permitteringene.

Powered by Labrador CMS