En mann må i januar måte i Oslo tingrett, tiltalt for to sovevoldtekter.

Mens mannen var beruset og sov ut på et hotellrom, ble han voldtatt

Mannen var ute av stand til å motsette seg voldtekten fordi han sov og var beruset.

Publisert

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha voldtatt en annen mann mens han sov. Voldtekten skal ha skjedd kun en måned etter at tiltalte ble sluppet ut av fengsel.

Ifølge tiltalen voldtok mannen i 30-årene en annen mann på et hotellrom i Oslo 16. januar i år. Den fornærmede var ute av stand til å motsette seg voldtekten fordi han sov og var beruset.

På prøveløslatelse

Kun en måned tidligere – 13. desember i 2019 – ble den tiltalte mannen prøveløslatt fra fengsel etter å ha sonet en voldtektsdom på fire år. Ifølge Avisa Oslo ble mannen her dømt for å ha voldtatt to menn i henholdsvis 2014 og 2015.

I tillegg til voldtekten i januar i år, er mannen i den nye tiltalebeslutningen også tiltalt for en sovevoldtekt av en mann som skal ha skjedd i 2011.

Risikerer forvaring

Aktor i saken, statsadvokat Ingrid Vormeland Salte, sier til Avisa Oslo at tiltalepunktet for voldtekten i 2011 har kommet fram som følge av etterforskningen.

I tiltalen skriver påtalemyndigheten at de kan komme til å be om forvaring når rettssaken skal opp i Oslo tingrett 12. januar. Det er satt av sju dager til saken.

Powered by Labrador CMS