Jimmy Øien (i midten) får Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Her fra en Michelin-utdeling i fjor.

Jimmy Øien og hans restaurant Rest i Kirkegata vinner Norges eldste matpris

Jimmy Øien, som står bak Restaurant Rest, får Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. – Uventet og veldig gøy, sier han.

Publisert

Den 29. utgaven av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skulle i år gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen som har benyttet lokale råvarer til det fulle og ikke latt noe gå til spille.

– Dette er helt uventet, og veldig gøy, sier restaurantsjef Jimmy Øien.

Prisen ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig, og er Norges eldste matpris.

Prisen deles ut til en person som «har utmerket seg innen mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske».

– Øien er en særdeles verdig vinner. Å bestemme seg for å sikte mot en nullutslippsrestaurant som lager mat av råvarer andre kaster, er rått. Å klare det, er fantastisk, sier Wenche Westberg, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet.

Prisen består av et diplom og en pengepremie på 30.000 kroner.

Powered by Labrador CMS