Oslos helsebyråd mener alle som ankommer Norge automatisk bør få tekstmelding med smitteverregler.
Oslos helsebyråd mener alle som ankommer Norge automatisk bør få tekstmelding med smitteverregler.

Oslos helsebyråd krever bedre koronainformasjon på flyplassene

— Kontrollen ved flyplassene er praktisk talt fraværende, sier helsebyråd Robert Steen (Ap). Oslo kommune krever at turister som ankommer Norge skal møtes med mer kontroll og bedre informasjon om smittevern.

Publisert

Helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo foreslår at alle som kommer til Norge fra utlandet, kan få en automatisk tekstmelding med smittevernreglene, skriver NRK.

Fra 15. juli kan nordmenn reise til EØS- og Schengen-land, og folk fra disse landene kan komme til Norge.

— Vi har erfart at kontrollen ved flyplassene praktisk talt er fraværende, skriver helsebyråd Robert Steen (Ap) i en epost til NRK.

Les også: Raymond Johansen truer med ny skjenkestopp i Oslo: - Mange som bruker byen oppfører seg som om pandemien er over

Jobber med informasjonspakke

— Og at informasjon om smittevernregler til de reisende som kommer til Norge, er mangelfull, hevder Oslos helsebyråd.

Statssekretær Inger Klippen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet skriver i en epost at myndighetene jobber med å lage en informasjonspakke til ankommende turister.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS