Grete Lien Metlid 2
Leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, leder etterforskningen av drapssaken ved Majorstuen skole. Foto: Vegard Velle

Ingen gjennombrudd i knivdrap-saken ved Majorstuen skole

Den drepte skal ha stikkskader over store deler av kroppen. – Vi har akkurat møtt de nærmeste pårørende av den avdøde. Og det er klart de tar dette tungt, sier politileder Grete Lien Metlid.

Det var mest sannsynlig på formiddagen i går at en mann i tjueårene ble stukket og drept med en kniv i et kollektiv i Arbos gate ved Majorstuen skole. Elevene på skolen ble holdt innendørs mens politiet jaktet på gjerningsmannen.

– Vi vil ikke gå ut med noe navn, men kan si at personen var fra Indre Østfold og bodde og jobbet i Oslo, sier Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Bor med tre andre i kollektiv

Den avdøde ble sist sett i live tidlig på natta, i forbindelse med legging. Mannen skulle vært på jobb klokka 9 samme morgen, men dukket ikke opp. Klokken 12.15 ble politiet varslet om at en mann var funnet med store knivskader. Han ble erklært død på stedet.

bakgård arbos gate
Den drepte mannen i tjueårene bodde i et kollektiv i første etasje i denne blokka i Arbos gate på Majorstua. Foto: André Kjernsli

Den drepte bodde i et kollektiv med tre unge menn i tjueårene som jobbet og studerte i Oslo. Ingen av de fire er kjenninger av politiet. To av samboerne skal ha forlatt leiligheten samme morgen, litt før klokken 8.

– Det var en av de andre tre samboerne i kollektivet som fant avdøde. Vitnet ble avhørt i går, sier Metlid på politiets pressekonferanse.

Leter etter drapsvåpen

Ingen personer er så langt mistenkt i saken. Under etterforskningen i går, tømte politiet søppelkasser langs Kirkeveien, muligens for å finne drapsvåpenet.

drap arbos gate
Mandag ettermiddag holdt politiet fortsatt på med tekniske undersøkelser i leiligheten der den drepte mannen i tjueårene skal ha blitt påført de dødelige knivskadene. Foto: André Kjernsli

– Vi går nå gjennom opptak fra videokameraer i området, sier Metlid.

En annen ting politiet sjekker ut er kriminalitet i nærområdet samme dag. Blant annet skal det ha blitt begått et knivran i Essendrops gate, bare noen hundre meter unna, i 8-tiden samme morgen.

Saken kan ta tid å løse

tips politiet
Tips til politiet i knivdrapssaken kan rettes hit. Foto: Vegard Velle

Det er nå et stort politiapparat som er satt i gang med å løse drapssaken. Men etterforskningsleder Metlid advarer om at saken kan strekke ut over lengre tid.

Politiet ber nå folk om å komme med tips. Disse kan meldes til tips.politiet.no/straffesak eller på telefon: 22669966

– Tidsrommet fra de forlater leiligheten og frem til han blir funnet, er et viktig tidsrom for politiet. Her er vi opptatt av all mulig informasjon, sier Metlid.

Saken oppdateres…

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer