— Den ene eleven i en klasse som ikke får det samme tilbudet som resten, er en elev for mye, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).
— Den ene eleven i en klasse som ikke får det samme tilbudet som resten, er en elev for mye, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).

Lover å skaffe nettbrett og PC til elever som mangler utstyr

Etter at skolene stengte ba utdanningsetaten rektorene i Oslo gi et anslag over hvor mange elever som ikke hadde tilgang på digitale verktøy som nettbrett eller PC hjemme, eller mangler internett.

Publisert

— Jeg vil gi stor honnør til lærerne våre som lager undervisningsopplegg i stor skala, mange på plattformer de aldri tidligere har brukt. Det skal de har stor takk for, sier utdanningsbyråd Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding.

Skolene melder om et lite antall elever som mangler PC eller nettbrett, men utdanningsetaten vil likevel kartlegge hva slags utstyr som trengs. I mellomtiden jobber etaten med å skaffe en «buffer» av PC-er og nettbrett, dersom skolene trenger det.

Les også: Færre avganger med T-bane, trikk og buss

— Finner som regel en løsning

— Selv om det er noen få elever som mangler utstyr, så finner som regel skolene løsninger på dette. Mange låner ut utstyr, og sikrer et opplæringstilbud via andre kanaler, sier Thorkildsen.

— Den ene eleven i en klasse som ikke får det samme tilbudet som resten, er en elev for mye. Og like viktig er det å hjelpe alle elevene til å bruke utstyret godt. Den jobben startet umiddelbart etter at skolene stengte og vi tar det videre på mandag, står det i pressemeldingen fra utdanningsbyråden.