Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) holder skoler og barnehager åpne for barn med foreldre i samfunnskritiske jobber.

Skole og barnehage påskeåpent i Oslo for barn med foreldre i samfunnskritiske jobber

Selv om skoler og barnehager normalt er stengt i påskedagene, fortsetter Oslo kommune med et tilbud for barn under 12 år hele påsken gjennom. Tilbudet gjelder barn med foreldre i samfunnskritiske jobber.

Publisert

Tilbudet går også til barn i sårbare familier, opplyser Oslo kommune.

Rundt 1.200 barnehagebarn og 600 skoleelever har brukt tilbudet i Oslo så langt. Det gjelder for det meste barn av foreldre med såkalt samfunnskritiske funksjoner, som helsepersonell og politi.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), er bekymret for at det ikke omfatter flere barn fra sårbare familier.

Takker skoleansatte

— Selv om vi har åpnet opp for at flere kan få være på skolen eller i barnehagen, er det likevel veldig mange barn vi ikke får til å møte, så dette er krevende, sier Thorkildsen.

Oppvekst- og kunnskapsbyråden takker samtidig alle som prøver å hjelpe.

— Vi har mange lærere, sosiallærere, assistenter og barnehagepedagoger som følger opp barn de er bekymret for, samtidig som de også skal ivareta alle de andre – kanskje i kombinasjon med hjemmeskole for sine egne barn, sier Inga Marte Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS