Fra neste uke vil også de eldre elevenee i osloskolen være tilbake på skolebenken.

Oslos 10. klassinger og 3. videregående starter skolen på mandag. Resten må vente til senest onsdag

— Det blir ikke den samme skolen som før. Det blir nok en kombinasjon av uteskole, klasseromsskole og hjemmeskole med utvidet ansvar for elever og foreldre, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Publisert

I nesten to måneder har elevene i osloskolen hatt hjemmeskole på grunn av koronaviruset. For to uker siden åpnet kommunen for 1.-4. trinn og aktivitetsskolen.

Etter at regjeringen torsdag ettermiddag lettet ytterligere på koronarestriksjonene, melder Oslo kommune nå at skolene fra neste uke åpner for alle elevene.

Alle elever tilbake senest onsdag

I hovedstaden kan alle elevene på 10. trinn og Vg3 starte mandag. Elevene på 5.–9. trinn, Vg1 og Vg2 starter senest onsdag 13. mai, ifølge Oslo kommunes hjemmesider.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) gleder seg til å ønske alle elevene i osloskolen velkommen tilbake fra neste uke.

— Dette er først og fremst en gledens dag. Men det blir ikke den samme skolen som før. Det blir nok en kombinasjon av uteskole, klasseromsskole og hjemmeskole med utvidet ansvar for elever og foreldre, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til Kommunal Rapport.

For elever, som ikke går i tiende klasse eller siste år på videregående, blir det nå viktig å følge med på beskjeder fra den respektive skole om når de igjen skal møte opp.

Ulikt på ulike skoler

Det kan hende at den digitale skolehverdagen elevene er blitt vant med de siste to månedene vil fortsette i en eller annen form også de kommende ukene.

— Det vil være forskjellig hva slags tilbud skolene vil gi, og det kan bli endringer i timeplanene fra hva elevene er vant til. Dette skyldes at skolene er ulike, det er ulikt hvor mange ansatte de har, de har forskjellige uteområder, forskjellige rom og ulik størrelse. De vil derfor tilpasse tilbudet slik at de kan følge smittevernsreglene, påpeker kommunen.

Her besøker statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Guri Melby Ellingsrudåsen skole.

Kan bli skole annenhver dag

Det er foreløpig ikke helt klart hvordan den nye skoledagen vil bli. Grunnet plasshensyn sliter mange skoler med å få plass til alle elevene når de nå skal starte opp igjen.

— Det betyr at vi må dele klasser. Det vil gi ressursmangel, både av lærere og klasserom. Vi er bekymret for økonomien og for at det blir dårligere kvalitet på undervisningen, påpeker skolebyråden.

I den forbindelse er det blitt lansert flere mulige løsninger. En av disse har vært at de forskjellige klassetrinnene er på skolen på forskjellige dager, for eksempel annenhver dag.

Kommunen og utdanningsetaten lar det være opp til hver enkelt skole å bestemme hvordan de ønsker å løse utfordringene knyttet til å gi alle elevene den undervisningen de har rett på.

Powered by Labrador CMS