Høyre vil løfte Oslo-skolen ved å lokke kvalifiserte lærere med høyere lønn og lavere studielån. Valgløftet har møtt kritikk fra SV.

Oslo Høyre vil friste lærere med høyere lønn og mindre studielån

Høyre vil lokke flere høyt kvalifiserte lærere til Oslo-skolen og lanserer en egen rekrutteringspakke. SV er provosert over Høyres valgløfter.

Publisert

Osloskolen gjør det dårlig på statistikk over lærere med nødvendig pedagogisk utdanning, og de geografiske forskjellene i kommunen er store, skriver NRK.

Nå vil partiet lansere en ny rekrutteringspakke der lærere kan få støtte til å nedbetale studielån mot å binde seg til utsatte skoler i Oslo i to år.

– Vi vet veldig godt at skolen og læreren er helt avgjørende for muligheten til å få til læring og for å gjennomføre og fullføre, sier Høyre-topp Ine Eriksen Søreide.

Utenriksminister og Høyre-topp Ine Eriksen Søreide (H) håper at en ny rekrutteringspakke for lærere i Oslo vil lokke flere til å jobbe ved utsatte skoler som sliter på mangel av lærere med riktig pedagogisk utdanning.

For lite penger

SV er likevel ikke fornøyd med valgløftet, og anklager Høyre for å ha motarbeidet den nasjonale lærernormen der blant annet SV og KrF har ønsket en begrensning av klassestørrelse.

Ifølge Oslo-skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) har regjeringen underfinansiert normen så kraftig at Oslo-skolen neste år må betale 320 millioner kroner av egen lomme.

Powered by Labrador CMS