Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

Raymond Johansen: Strengere innreiseregler kan gi raskere åpning av Oslo

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er glad for at regjeringen har innført strenge innreiseregler. Han tror det vil gjøre det lettere å åpne opp i Oslo.

Publisert

Byrådslederen sier til VG at han lenge har ønsket innreiseinnstramminger og at åpne grenser har rammet Oslo ekstra kraftig.

Innreise til Norge blir kun tillatt for personer med nødvendige formål fra natt til fredag. Det er de strengeste innreisereglene siden mars i fjor.

– I praksis blir grensen stengt for alle som ikke er bosatt i Norge, sa statsminister Erna Solberg (H) til NTB onsdag, men tilføyde at det er noen unntak.

Les også: Rusbrukerne i sentrum har kommet seg overraskende greit gjennom koronaperioden. Nå etterlyses det tiltak i Vaterland-området

Til VG sier Raymond Johansen at innstrammingene kan føre til at man raskere åpner opp i Oslo.

– Strengere regler for importsmitte kan gjøre at vi raskere og enklere kan åpne opp i Oslo, så det gleder jeg meg over. Men om dette er nok, det vet vi ikke. Det vil smittetallene og utviklingen fremover vise oss. Så får vi håpe det, sier byrådslederen.

Regjeringen offentliggjorde onsdag at innreise til Norge kun blir tillatt for personer med nødvendige formål fra natt til fredag.

Powered by Labrador CMS