Brua-grønn, Akerselva
Det spirer ved Akerselva. Foto: Gunn Pound

– Ikke lett å skaffe seg informasjon i Oslo kommune

Over to timer brukte jeg for å få tak i en brosjyre utgitt av Oslo kommune, om Turguide Akerselva. Til slutt fikk jeg vite at brosjyren ikke fantes på lager lenger.

Edwige Mortyr
Edwige Mortyr (75) bor på Majorstua.

Jeg gikk til Oslo Rådhus hvor ingen kjente til denne brosjyren og jeg ble henvist til Bydel Frogner, Sommerogaten.

I Sommerrogaten var det byggearbeid. Det stod endel håndskrevne plakater om steder hvor forskjellige etater hadde flyttet, men ingenting om Bydel Frogner. Jeg googlet på telefonen og fikk opp Bydel Frogner, uten adresse.

Ved å søke videre på «politiske møter», kom det opp at bydelens hus ligger i Henrik Ibsens gate 60.

Turguide Akerselva
Turguide Akerselva. Brosjyre: Bymiljøetaten

Brosjyren fantes ikke

Jeg gikk derfor dit, men der var det ingen brosjyrer fra eller om Oslo kommune. Resepsjonen var behjelpelig og ringte forskjellige kolleger og søkte på nettet og fant «Turguide Akerselva», utgitt av Bymiljøetaten. Jeg takket for meg, og dagen etter ringte jeg Bymiljøetaten og fikk vite at brosjyren ikke fantes på lager lenger.

Her er min anbefaling til Oslo kommune: Før opp adressen til alle etater på første oppslagsside på nettet. Populære brosjyrer bør gis ut på nytt.

Resepsjonen på Oslo rådhus bør vite hvor bydelene i Oslo befinner seg.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer