Snøhetta arkitekter stiller ut sitt siste bygg på Youngstorget. Foto: Tor Lie
Snøhetta arkitekter stiller ut sitt siste bygg på Youngstorget. Foto: Tor Lie

Verdenskjente Snøhetta arkitekter viser frem folkestue på Youngstorget

Målet er å gjøre bærekraftig design tilgjengelig for folk flest og lære hvordan folk ønsker at hjemmene deres skal se ut i dag.

Publisert

Hva ville du brukt et ekstra rom på 30 kvadratmeter til? Trening, stue, arbeidsrom? STUA står nå utstilt på Youngstorget og skal inspirere folk til å innrede stuene sine etter egne liv. Det 30 kvadratmeter runde annekset er laget i samarbeid mellom Snøhetta og IKEA.

– STUA kan settes opp i en hage, en bakgård eller på et hyttetun. Samtidig er vi fullt klar over at mange av våre kunder ikke har plass til å sette opp en STUA selv. Derfor er det vel så viktig for oss at STUA gir folk inspirasjon til hva de selv kan gjøre i sitt eget hjem og i sin egen stue, sier interiør- og designsjef i IKEA, Jøril Korperud Johnsen.

Tegningene blir offentlige

STUA er produsert i ett eksemplar, men IKEA og Snøhetta vil gjøre tegninger og all informasjon om materialvalg og løsninger åpent tilgjengelig, slik at de som vil kan få satt opp en STUA selv.

For Snøhettas del er bygget et læringsprosjekt, et ønske om å lære mer om hvordan folk vil innrede og bruke rommet etter sitt eget liv.

Ikea og Snøhetta ønsker å lære hva folk kunne tenke seg å bruke et slik rom til. Foto: Tor Lie
Ikea og Snøhetta ønsker å lære hva folk kunne tenke seg å bruke et slik rom til. Foto: Tor Lie

Bygget blir gitt bort

– Vi kaller dette «demokratisk design», fordi vi mener at alle skal ha tilgang til god og billig hjemmeinnredning, sier Korperud Johnsen.

Etter at utstillingen er over vil STUA bli gitt bort til en av de 25.000 som har kommet med forslag til hva bygget kan brukes til.

Powered by Labrador CMS