Grorudhuset eldre
Synnøve (t.v.) og Lilleba er enige om at det er mange gode tilbud på Grorudhuset. Foto: Mariell Midtbø Bøyum/Kikkut

I høst skal Grorudhuset stå ferdig med 91 omsorg+ boliger

I det som kanskje må være Groruddalens hyggeligste bygg, er det et bredt tilbud til alle, enten du vil drive med yoga, spille bingo, trenger hjelp med telefonen eller bare vil spise en god lunsj.

Deler av Grorudhuset er fortsatt en byggeplass, men allerede er en del av de nye omsorg+ boligene bebodd. Disse er til for eldre som ikke trenger sykehjemsplass, altså de som kan bo i egen bolig med litt ekstra hjelp.

Yngstemann er 68, den eldste 94. Synnøve og Lilleba er ikke i tvil om hva de synes:

– Maken finnes ikke! Her har vi ingen ting å klage på.

Ungdom fikser negler

De to damene forteller ivrig om alle tilbudene som finnes på Grorudhuset. De forteller om spennende foredrag, danseoppvisninger, konserter og trimtilbud.

Grorudhuset

Grorudhuset ligger i Martin Skatvedts vei 1 på Kalbakken. Bydel Grorud og mange frivillige sørger for et variert tilbud for alle som tar turen innom. Aktivitetsprogram og annen info på Facebook-siden Grorudhuset.

– Hver torsdag kommer det ungdommer og fikser neglene våre, forteller Synnøve og viser frem en velstelt hånd med nylakkerte negler.

Tilbudet er et samarbeid med Groruddalen skole, hvor 10. klasse tilbys valgfaget ”Innsats for andre”. Da kommer de og holder språkkafe, gir telefon- og datahjelp og lakker negler, ifølge Iren.

Åpen møteplass i nærmiljøet

Gjennom ulike kulturaktiviteter skal Grorudhuset være en åpen møteplass for alle i nærmiljøet. Bygget har en periode vært pakket inn i forbindelse med byggearbeider, men nå har mange i lokalbefolkningen oppdaget kafeen de har fått i nærområdet – Granitten. Her serveres det varm lunsj, salater og smoothies. Kafeen er åpen mellom 10 og 15 på hverdager.

– Her på Grorudhuset har vi alt fra sykkeltimer og yoga, til bingo, barseltreff og språkkafé. Det er med andre ord en møteplass for alle med tilbud for enhver smak, sier Iren Moen, som er seksjonsleder for Grorudhuset.

Iren Moen
Leder Iren Moen inviterer frivillige til Grorudhuset. – Her er det plass til flere. Foto: Mariell Midtbø Bøyum

Plass til flere

Det har vært en jevn økning av besøkende, og mange er faste gjester. Både barselgrupper og pensjonister liker å møtes her. – Her er det god plass til mange flere, og alle er velkomne, sier Moen i en pressemelding.

Aktivitetene på Grorudhuset drives i stor grad på frivillig basis, og de fleste er åpne for alle. Enkelte av de besøkende blir faktisk så glade i tilbudet at de melder seg som foredragsholdere og instruktører! Og nye frivillige ønskes varmt velkommen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer