Synkehull
Deler av Helgesens gate ble torsdag ettermiddag sperret av etter funnet av et synkehull. Foto: Tarjei Kidd Olsen

I går: Tre faller ned på bilene i Helgesens gate. I dag: Synkehull åpner seg i samme gate

Oslopolitiet sperret torsdag ettermiddag av deler av Helgesens gate etter at det ble funnet et synkehull i gata. I går falt i tillegg et tre ned på bilene her i ekstremværet.

— Det kan tenkes at hullet kan ha med regnværet i går å gjøre, men det får fagfolk vurdere. Området er sperret, da vi vurderer at hullet er til fare for syklister og kanskje også fotgjengere, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth til Dagbladet.

— På størrelse med et kumlokk

Det var rundt klokken 14 torsdag ettermiddag politiet ble sendt til Helgesens gate etter at en forbipasserende skal ha oppdaget noe som kunne være et synkehull. Ifølge operasjonslederen er hullet på størrelse med et kumlokk og skal også ha blitt observert på stedet tidligere. Siden tidligere observasjoner skal hullet ha vokst i størrelse.

Synkehull 2
Synkehullet som ble oppdaget i Helgesens gate torsdag er på størrelse med et kumlokk. Foto:Tarjei Kidd Olsen

— Det kan tenkes at hullet kan ha med regnværet i går å gjøre, men det får fagfolk vurdere. Området er sperret, da vi vurderer at hullet er til fare for syklister og kanskje også fotgjengere, sier Engeseth

Uvær skapte utfordringer

Synkehullet i Helgesens gate er bare et av flere bevis på onsdagskveldens kraftige og uventede uvær over hovedstaden. I samme gate blåste et tre over tre parkerte biler. Også i Seilduksgata blåste et tre overende.

Dette store treet falt over veien i Helgesens gate etter det kraftige uværet i går.
Dette store treet falt over veien i Helgesens gate etter det kraftige uværet i går. Tre biler endte opp under treet, og en av de ble totalskadet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I tillegg førte store nedbørsmengder på kort tid både til oversvømte kjellere og trafikale problemer rundt om i hovedstaden. På ti minutter rundt klokken halv åtte ble det målt mer enn 21 millimeter nedbør. Det ble derimot ikke satt ny timesrekord for nedbør for byen. Den stammer fra 26. juni 2014 og var på 46.1 millimeter i løpet av en time.

— Det er veldig sjelden at regnvær slik som i går slår til i hovedstaden, skriver meteorologene på Twitter.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer