Arbeidsantrekket i koret er selvsagt kjole & hvitt. Her er noen sangere fra en vårkonsert, rett før pandemien traff landet.

Guldbergs Akademiske Kor gjorde noe uvanlig for å lokke til seg nye mannlige kormedlemmer

Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor tok nye grep da de ville trekke til seg nye og unge kormedlemmer. – Mannssang er fantastisk!

Publisert

Denne uken foregår studentslippet i Oslo, med et hav av ulike aktiviteter for de nærmere 80 000 nye studentene til byens universiteter.

Høsten er også en periode der Oslos kor ønsker å rekruttere nye sangere. Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor er et av disse.

For å gi studentene lyst til å bli med, tilbyr koret gratisbilletter til sin egen showkonsert på Cosmopolite, med Hilde Louise Asbjørnsen. Håpet er at muligheten til å oppleve mannskoret gir flere av byens mannlige studenter lyst til å bli med og prøvesynge.

Her fra korets konsert i juni, til inntekt for ukrainske flyktninger.

Tilbyr prøvesang

Oslo er Norges største by, men også største studentby.

– Vi håper at studentene først finner seg en forening, et studentkor, og raskt kommer i gang med å bli kjent med denne fantastiske byen. Men om noen også kunne tenke seg å bli med i et av de etablerte mannskorene, ønsker vi å tilby denne muligheten, sier Øystein Aurlien, førstetenor og talsperson for koret.

– Det er solgt godt, pluss at mange studenter har meldt at de kommer, så det blir god stemning! Mange har også meldt seg på prøvesang, men vi ønsker oss enda flere. Mannssang er fantastisk, sier Aurlien.

Nå håper Guldbergs på flere unge sangglade medlemmer.

Synger også drikkeviser

Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor ble stiftet i 1916. Korets første dirigent var bergingeniør Ansgar Guldberg, som ivret for å gjøre mannssang til kunst. Koret er det første med mannskorinnspilling på plate, i 1927 i London.

I 1995 ga det ut Norges første innspilling av utelukkende norske drikkeviser, på albumet «Norges Skaal». Koret teller i dag litt over 40 sangere.

Powered by Labrador CMS