Jubel i Vålerenga-leiren i 2-1-seieren over Start.

Vålerenga snudde til seier – overtidsscoring reddet tabelltoppen i 1. divisjon

Petter Strand slapp til fra benken i tilleggstiden og ble matchvinner da Vålerenga vant 2-1 borte mot nedrykkstruede Start i 1. divisjon.

Han skjøt inn vinnermålet fra kort hold seks minutter på overtid. Strand hadde like før entret banen som innbytter.

Med et snaut kvarter igjen skled Henrik Bjørdal inn 1-1. Vålerenga kontret, og Simen Juklerød la hardt inn foran mål. Der dukket Bjørdal opp og kriget ballen i nettet.

Start tok ledelsen ved Deni Dashaev etter 63 minutter. Venstrebacken skjøt fra langt hold og traff perfekt.

Ikke tapt siden 16. mai

Gjestene fra Oslo kjørte kampen tungt mot slutten og fikk uttelling. Seieren betyr at VIF trygget serieledelsen foran Moss. Ett poeng skiller dem etter 15 runder.

Vålerenga har vunnet seks av sine sju siste ligakamper. Klubben har ikke tapt siden 16. mai, mens Start ligger tredje sist med kun 13 poeng.

Slåssing før og etter kampen

Det brøt også ut håndgemeng blant publikum like før avspark i Starts oppgjør mot Vålerenga i 1. divisjon lørdag. Også etter kampen ble det bråk.

Fædrelandsvennens livereporter omtalte det som «fryktelige scener» og «trist at en slik fest ødelegges på denne måten».