Stengte lesesaler har skapt frustrasjon for mange studenter.
Stengte lesesaler har skapt frustrasjon for mange studenter.

Lesesaler og campuser i Oslo kan åpnes torsdag. – Jeg er glad på vegne av studentene

Studenter i Oslo-regionen kan igjen dra på lesesal og campus torsdag. Regjeringen følger dermed helsemyndighetenes anbefalinger.

Publisert

Studenter i Oslo-regionen kan fra torsdag igjen dra på lesesal og campus fra torsdag.

Regjeringen følger dermed helsemyndighetenes anbefalinger. Det ble klart da regjeringen valgte å oppheve alle ringtiltakene på Østlandet når de utløper natt til torsdag.

– Dette betyr at vi ikke har egne nasjonale regler som sier at campus er stengt for studenter i Oslo. Så med mindre Oslo kommune eller utdanningsinstitusjonene bestemmer noe annet, så kan studentene få ta tilbake lesesalene fra og med torsdag, så lenge de følger smittevernrådene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) til VG.

Frustrerte studenter

Lesesalene og campusene i Oslo-regionen ble stengt 23. januar for å hindre spredningen av den britiske virusmutasjonen. Stengingen av lesesaler og campuser varte opprinnelig fram til torsdag.

Selv om bibliotekene i de rammede kommunene fikk åpne 3. februar, forble lesesalene stengt, noe som skapte stor frustrasjon blant studentene. Den siste tiden har stadig flere krevd at lesesalene får komme tilbake.

UiO avventer fysisk undervisning

Universitetet i Oslo åpner lesesaler, bibliotek og bygninger for studenter fra torsdag, opplyser de i en pressemelding. Det kreves kort og kode for å komme inn i bygningene. Lesesalsplasser skal bookes på forhånd og reservasjonssystemet åpner slik at lesesalsplasser kan reserveres fra onsdag.

Rektor Svein Stølen er glad på vegne av studentene og sier åpningen betyr mye for studentenes studiehverdag.

– Når vi nå åpner bygningene igjen, må vi være ansvarlige og følge smittevernregler godt. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at vi får utbrudd ved universitetet, sier Stølen.

Universitetet avventer lokale tiltak fra Oslo før det blir avgjort om det blir mer fysisk undervisning.

Powered by Labrador CMS