Nå går det også raskt med vaksinering av 16- og 17-åringene i Oslo.
Nå går det også raskt med vaksinering av 16- og 17-åringene i Oslo.

Halvparten av 16- og 17-åringer i Oslo er nå vaksinert mot korona

Toppen av bølgen med koronasmitte i Oslo etter skolestart, ser nå ut til å flate ut og muligens være nedadgående, viser tall fra helseetaten. Samtidig er halvparten av 16- og 17-åringene i byen delvaksinert.

Publisert

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 429 koronasmittede per dag i Oslo, viser tall fra helseetaten i kommunen. Det betyr at smittekurven ikke lenger er oppadgående, og ser ut til å flate ut med en liten nedadgående trend.

Nå går det også raskt med vaksinering av 16- og 17-åringene i Oslo. Etter den første uka med vaksinering av aldersgruppen var 31 prosent delvaksinert. Etter den andre uken med vaksinering er tallet steget til 49 prosent som er vaksinert med minst ett stikk.

Vaksinering styres lokalt av skolene

På grunn av det må gå noen uker fra første til andre vaksinering er foreløpig kun 5 prosent av 16- og 17-åringene ferdig vaksinert med to doser.

Før vaksineringen av den til nå yngste aldersgruppen startet forklart helsebyråd Robert Steen (Ap) at den praktiske gjennomføringen av vaksineringen skulle overlates til hver enkelt skole.

Han sa at kommunen ser for seg to måter å gjøre det på: Enten at hele skoleklasser følges til det lokale vaksinesenteret for å ta vaksinen samtidig, eller at ansatte ved det lokale vaksinesenteret kommer til skolen for å vaksinere for eksempel et helt skoletrinn.

— Enten kommer elevene til vaksinesentrene, eller så kommer vaksinesentrene til skolene. Her legges det opp til lokale beslutninger, sa Steen til NTB.

Powered by Labrador CMS