Helseetatens egne ukesrapporter viser at smitten i Oslo har steget i snart tre uker nå. Søndag presenterer byrådet nye smitteverntiltak for hovedstaden, og det er ventet innstramminger i fra før strenge tiltak i byen.

Ny smitterekord i Oslo: Har aldri registrert så mange koronasmittede på ett døgn

Smittetallet i Oslo overgår nå rekordtall fra november i fjor. Siste døgn er det registrert 245 nye koronasmittede i hovedstaden. Det er den høyest registrerte døgnssmitten siden pandemien startet for snart ett år siden.

Publisert

I november i fjor ble det ett døgn registrert 223 nye koronasmittede. Nå er den rekorden ettertrykkelig slått med 245 nysmittede registrert i tallene som presenteres i dag.

Antall smittede siste døgn er 14 flere enn dagen før og 112 flere enn gjennomsnittet den siste uken, som er på 133 smittede per dag.

Oslo har hatt stigende smitte i tre uker

Samme dag forrige uke ble det registrert 99 smittetilfeller. Også døgntallet fredag denne uken viste rekordhøyt antall smittede med 231 nye personer registrert med covid-19.

Helseetatens egne ukesrapporter viser at smitten i Oslo har steget i snart tre uker nå. Søndag presenterer byrådet nye smitteverntiltak for hovedstaden, og det er ventet innstramminger i fra før strenge tiltak i byen.

Ifølge byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er det flere årsaker til at smitten har økt den siste tiden.

— Det handler om at vi beveger oss mer, møter flere og ikke er påpasselige nok med avstand, hygiene og munnbind. En annen viktig årsak til økt smitte i Oslo er at vi har importert ulike varianter av det muterte viruset, sier byrådslederen til NTB.

20.000 oslofolk smittet det siste året

De nye variantene er mer smittsomme og utgjør nå en betydelig del av koronasmitten i Oslo.

— En tredje forklaring på den økte smitten handler rett og slett om at vi tester mer og dermed avdekker mer smitte. Gjenåpning av tiltak for barn og unge har også bidratt til økt smitte, men det ligger så nært i tid at vi egentlig ikke kan se fullt og helt hvilken effekt det har hatt ennå, sier Raymond Johansen.

Totalt er 19.905 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Rundt en firedel av tilfellene, nesten 4.800, er registrert i aldersgruppen 20 til 29 år. Folk i alderen 0 til 29 år står for 43 prosent av smittetilfellene i hovedstaden.

Powered by Labrador CMS