Per lørdag 5. februar er det sju intensivpasienter med korona ved OUS. Av disse er det fire som får respiratorbehandling.

Fire koronadødsfall ved OUS på tre døgn. Men antallet pasienter på intensiven synker

Ved Oslo universitetssykehus døde en koronapasient natt til lørdag. Tidligere på fredag døde en annen pasient med covid-19. Samlet har fire koronapasienter dødd ved OUS iløpet av siste tre døgn.

Publisert

Det er Oslo universitetssykehus som offentliggjør dødsfallene på sin nettside:

— I går, fredag 4. februar, døde nok en inneliggende pasient med covid-19-sykdom ved OUS. Dette er det 110. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien.

Stabilt antall koronapasienter siste måneden

— Vi mistet også en pasient til covid natt til i dag. Dette var det 111. covid-dødsfallet hos oss. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om de avdøde, skriver OUS.

Samtidig viser tallene fra OUS at antallet koronapasienter holder seg relativt stabilt, og har ligget på rundt 50 innlagte siden rett før jul. Men antallet intensivpasienter synker. Det samme gjelder koronapasienter på respirator.

Per lørdag 5. februar er det sju intensivpasienter med korona ved OUS. Av disse er det fire som får respiratorbehandling.

Lørdag var det innlagt 188 pasienter med korona i Helse Sør-øst. 37 koronapasienter på intensiven utgjorde en fjerdedel av alle intensivpasientene i regionen.

279 koronapasienter ved alle norske sykehus

Antallet koronapasienter lørdag var fire færre enn dagen før, mens det var like mange som før med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 3,8 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de en fjerdedel av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får 23 respiratorbehandling, som er like mange som dagen før.

Lørdag var det totalt 279 pasienter med koronavirus innlagt i norske sykehus. Det var ni færre enn dagen før.

Helse sør-øst er det største av de fire regionale helseforetakene i Norge og sørger for spesialisthelsetjenester til 3 millioner mennesker i Innlandet, Oslo, Vestfold og Telemark, Viken og Agder.

Powered by Labrador CMS