Det var full fart for Kjell Elvis da han kl. 8 torsdag morgen startet verdensrekordforsøket i Elvis-synging på baren Scotsman.

Fra The Scotsman på Karl Johan, er Kjell Elvis i gang med å sette verdensrekord i Elvis-synging

Verdensrekorden i Elvis-synging lever farlig. I 50 timer skal norske Kjell Elvis stå på The Scotsman og synge Elvis-låter. Målet er komme inn i Guinness' rekordbok.

Publisert

Torsdag morgen kl. 8 var det avspark på The Scotsman i Karl Johans gate, der 52 år gamle Kjell Elvis etter planen skal synge Elvis-sanger fram til lørdag kl. 11.

– Han er godt i gang og står og hopper og spretter, sier manager Helge Johansen til NTB i 10-tiden.

Frykter overtenning

Men manageren legger ikke skjul på at det kan bli utfordrende å holde koken i to døgn.

– Jeg sa han måtte huske og ikke få helt overtenning for tidlig. Men det klarte han jo ikke når fans og journalister hadde møtt fram, og han begynte med karatesparkene med en gang, sier manageren.

Skal Kjell Elvis bli ny verdensrekordholder i Elvis-synging, må han holde ut i over 43 timer. Det ambisiøse målet er å synge i 50 timer i strekk.

– Men overtenning er min bekymring. Han er ikke bekymret, legger Johansen til.

Solid forberedt

Manageren understreker at de har gjennomført omhyggelige forberedelser, og at Kjell Elvis er godt rustet til å klare seg gjennom de neste 50 timene.

– Det har ikke vært noen Elvis-diett, for å si det sånn, understreker Johansen, som legger til at lege og ernæringsspesialist også er til stede.

Samler inn til flyktninger

Hvis Kjell Elvis holder ut hele løpet, vil han ha knust den nåværende rekorden i Elvis-synging på 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder. Rekorden har stått i 16 år, og ble satt av tyske Thomas «Curtis» Gäthje.

Kjell Elvis forberedt seg godt, både fysisk og mentalt. Nå gjenstår det å se om han og stemmen vil holde ut til kl. 11 lørdag morgen.

I tillegg til å være Elvis-entusiast er Kjell Elvis også ambassadør for den ideelle stiftelsen Hvite Lilje, og det ambisiøse verdensrekordforsøket har også som mål å samle inn penger til å bygge nytt sykehus for flyktninger i Myanmar.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS