Sykehjemsetaten trapper opp tiltak mot korona etter økt smitte i hovedstaden. Kravet om munnbind kan gå ut over besøkstiden til de som bor på sykehjemmet.
Sykehjemsetaten trapper opp tiltak mot korona etter økt smitte i hovedstaden. Kravet om munnbind kan gå ut over besøkstiden til de som bor på sykehjemmet.

Nytt munnbindkrav på sykehjemmene – varsler mulig besøksnekt

Sykehjemsetaten i Oslo kommune innfører nye smitteverntiltak onsdag. Alle medarbeidere må bruke munnbind kontinuerlig de neste to ukene.

Publisert

Tiltakene innføres fra og med onsdag og gjelder til 13. oktober. Alle medarbeidere skal benytte munnbind kontinuerlig når de er på jobb, varsler Sykehjemsetaten i en pressemelding.

Skyldes høyt smittepress

Beslutningen tas etter at Oslo kommune besluttet bruk av munnbind i hjemmetjenesten i samme tidsrom.

— Innføringen av utvidet bruk av munnbind på våre medarbeidere gjøres for å beskytte beboere og pasienter så godt som mulig i en periode med høyt smittepress i Oslo. I første omgang vil dette gjelde i 14 dager, sier Helge Jagmann, etatsdirektør i Sykehjemsetaten.

Kan innføre besøksnekt

Sykehjemsetaten ber også unge i alderen 20–29 år om ikke å besøke sine nærmeste på sykehjemmene og helsehusene. Andre pårørende-besøk gjennomføres som normalt.

— Hvis det oppdages smitte hos medarbeidere eller beboere, kan det avhengig av situasjonen bli innført midlertidig besøksstans på den avdelingen eller det sykehjemmet fram til smittesituasjonen er avklart. Vi er veldig glade for at det ikke er påvist smitte hos noen beboere siden midten av juni i år, sier Jagmann.

Skal øke bruken av digitale løsninger

Også frisører, logopeder, fysioterapeuter og andre eksterne tjenesteytere må bruke munnbind på sykehjemmene i denne perioden.

Sykehjemsetaten ber også bydelenes saksbehandlere, tilsynsutvalg, revisjoner og andre om å finne digitale måter å kommunisere med sykehjemmene på.

Det er for tiden sju medarbeidere som er koronasmittet i sykehjemstjenesten i Oslo, mens 44 ansatte er i karantene. 17 beboere er isolert på eget rom, men ingen beboere er smittet nå, viser tallene onsdag.

Powered by Labrador CMS