Sykehjemmene i Oslo ruster seg nå for å være klare til å starte koronavaksinering straks covid-19-vaksinen er i hus.

Sykehjemmene i Oslo i full gang med å forberede koronavaksinering

Når covid-19-vaksinen ankommer Norge, skal sykehjemmene stå klare til å starte vaksineringen, lover Sykehjemsetaten i Oslo.

Publisert

– Vi er klare til å starte vaksineringen av beboere på de første sykehjemmene med én gang vi mottar vaksinen, sier etatsdirektør Helge Jagmann.

Fredag kveld var logistikkarbeidet i full gang.

Innhenter samtykke

– Vi har startet arbeidet med å kartlegge hvem som ønsker vaksinen, og innhente nødvendige samtykker. Vi utvikler nå nye prosedyrer og legger planer for effektiv logistikk, og medarbeidere starter neste uke å trene på selve vaksinasjonsprosessen, sier Jagmann.

– Vi har gode rutiner og oppfølging når det gjelder vaksinering generelt, samt erfaring med organisering av massevaksinasjon av både ansatte og beboere, føyer han til.

Ifølge helsemyndighetene vil vaksinene først komme til Oslo-området. De første vaksinene er ventet i løpet av julen, trolig 27. desember. Trolig vil det ta en ukes tid å få vaksinert alle beboerne, får NTB opplyst.

Høyest risiko

De 68 sykehjemmene og fire helsehusene i Oslo har til sammen rundt 4.100 beboere og om lag 10.000 medarbeidere. Sykehjemsbeboere er den gruppen med høyest risiko for alvorlig forløp og død dersom de blir smittet av koronaviruset. For tiden er tre beboere og 26 medarbeidere smittet, mens 55 ansatte er i karantene.

Foreløpig er det ikke klart hvilket sykehjem som først vil få vaksinen.

Ved å beskytte flest mulig med vaksiner, reduseres risikoen for smitte og dermed også belastningen på medarbeidere, opplyser Sykehjemsetaten.

Alle som får koronavaksinen, må revaksineres etter tre uker. Deretter går det en uke til før vaksinen har effekt.

Powered by Labrador CMS