Solvang helsehus tar imot svært syke koronapasienter.
Solvang helsehus tar imot svært syke koronapasienter.

Koronadødsfall ved koronaenheten på Solvang helsehus på Teisen

En hjemmeboende pasient, som ble overført fra sykehus til covid-19 enheten ved Solvang helsehus, døde torsdag etter å ha fått påvist smitte.

Publisert

Siden mars er det totalt åtte pasienter som er døde med covid-19 på Solvang helsehus, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Det er sykehjemsetaten som drifter dette tilbudet for kommunen.

Ti pasienter innlagt her

– Oslo kommune har opprettet dette spesialtilbudet for hjemmeboende pasienter for å avlaste sykehusene i behandlingen av smittede pasienter. Det er nå ti pasienter innlagt her og alle pasientene har fått påvist covid-19 før innleggelse, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten.

Siden mars har 105 pasienter fått behandling. Rundt halvparten av pasientene er overført fra sykehusene, mens resten kommer fra helsehus eller hjemmefra etter at de er blitt vurdert på Kommunal akutt døgnenhet på Aker, sier Jagmann.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS