Sykehjemmene hadde lenge besøksforbud. Nå er reglene lettet.
Sykehjemmene hadde lenge besøksforbud. Nå er reglene lettet.

Ingen beboere smittet på sykehjem i Oslo

Sykehjemsetaten har per i dag ingen beboere med covid-19-smitte. Totalt har det vært 105 beboere med smitte på Oslos sykehjem.

Publisert

– Det er svært gledelig at vi nå ikke har noen beboere på våre sykehjem som er smittet med covid-19. Fra midten av mars, da de første tilfellene med covid-19-smitte ble oppdaget, har vi jobbet grundig og systematisk for å begrense smittespredningen på alle våre institusjoner, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten

Totalt er 36 beboere døde med covid-19 på sykehjemmene. Spesielt er langtidsinstitusjonene hardt rammet av pandemien. Snittalderen på beboerne i sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer.

29 medarbeidere i karantene

Men fremdeles er fem av 42 institusjoner berørt av covid-19-smitte blant medarbeiderne.

– Vi ser en positiv nedgang i antall medarbeidere som er i karantene. I dag er det 29 medarbeidere i karantene, på det meste var dette tallet 700, sier etatsdirektør Helge Jagmann.

Sykehjemsetatens direktør, Helge Jagmann, forteller at etaten har jobbet hardt mot covid-19.
Sykehjemsetatens direktør, Helge Jagmann, forteller at etaten har jobbet hardt mot covid-19.

Sykehjemsetaten er spesielt opptatt av medarbeidere som ferierer i utlandet. Alle de ansatte på sykehjemmene må teste seg hvis de skal tilbake til arbeid før det har gått ti dager etter et utenlandsopphold. Dette gjelder de som kommer fra land og områder med «grønn sone». De som kommer fra «rød sone» har karanteneplikt på 10 dager.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS