Et større smitteutbrudd har rammet Langerudhjemmet på Skullerud i Oslo. 23 beboere og sju ansatte er koronasmittet, og nær alle er fullvaksinerte.
Et større smitteutbrudd har rammet Langerudhjemmet på Skullerud i Oslo. 23 beboere og sju ansatte er koronasmittet, og nær alle er fullvaksinerte.

5 prosent av sykehjemsansatte i Oslo er uvaksinerte

I alt 422 ansatte på sykehjem i Oslo er stadig uvaksinerte. Det tilsvarer rundt 5 prosent av de ansatte. Et alvorlig problem mener direktøren i sykehjemsetaten.

Publisert

En undersøkelse av vaksinedekningen blant ansatte på sykehjemmene i Oslo, fra perioden 15. september og 15. oktober, viser at 5 prosent er uvaksinert, melder NRK.

Etatsdirektør Helge Jagmann skulle ønske at man kunne pålegge vaksinering i denne situasjonen.

– Dette gjelder både covid, men også influensa etter hvert. Dette er alvorlige sykdommer for de som bor på sykehjemmene våre og kan få fatale utfall. Så vi ønsker et tydeligere signal fra sentrale myndigheter om krav og forventning til vaksinering.

Spør på jobbintervju

Jagmann forteller at de i Oslo nå etterspør vaksineinformasjon ved nyansettelser i sykehjemsetaten.

– Mitt signal er at hvis du er mot vaksine er kanskje ikke helse det området du skal jobbe i. Jeg tror vi må være så tydelige signaler og skulle ønske myndighetene også sa det.

Sier nei til tvang

Men helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ønsker ikke å tvinge helsepersonell til å ta koronavaksinen.

– Vi har en høy vaksinasjonsgrad, og jeg tror at hvis vi ser på andre land som har brukt tvang, så har ikke de høyere vaksinedekning enn oss, sier hun.

Powered by Labrador CMS