Her passerer daglig mange av studentene ved Universitetet i Oslo. Foto: NTL Universitetet i Oslo
Her passerer daglig mange av studentene ved Universitetet i Oslo. Foto: NTL Universitetet i Oslo

Rekordmange søker seg til Universitetet i Oslo. Et studium er alle mest populært

Aldri før har så mange søkt seg til Universitetet i Oslo. Nesten 20.000 søkere har universitetet som sitt førstevalg.

Publisert

Helt på topp troner profesjonsstudiet i psykologi. For hver plass studiet skal fylle opp med en student, har 17 personer søkt seg hit på førstevalget sitt. Blant teknologistudiene er digital økonomi og ledelse for annet år på rad mest populært.

Årets søkertall viser også at Universitetet i Oslo (UiO) er det mest attraktive universitet i Norge på svært mange fagområder. Hele 19.175 søkere hadde UiO som sitt førstevalg. Det er enda bedre enn rekordåret 2017, da universitetet hadde hele 18.450 førstevalgssøkere.

– Det er svært viktig at vi fortsetter å tiltrekke oss mange godt kvalifiserte søkere. På UiO vil studentene undervises av flere av Europas aller beste forskere. De har mye å glede seg til, sier prorektor for utdanning Gro Bjørnerud Mo i en pressemelding.

Populært med informatikk

I fjor var det nyopprettede studieprogrammet «Informatikk: Digital økonomi og ledelse» det mest populære studiet i hele landet. Også i år er studiet populært, trass i strengere opptakskrav og dobling i antall studieplasser.

– Med stor etterspørsel etter teknologikompetanse i arbeidslivet, er det ikke overraskende at mange søker seg til våre informatikkutdanninger. Stadig flere jenter søker seg også til disse utdanningene, opplyser Gro Bjørnerud Mo.

Studenter ved Universitetet i Oslo. Foto: CsanadyES / Wikimedia Commons
Studenter ved Universitetet i Oslo. Foto: CsanadyES / Wikimedia Commons

Også gutter vil bli psykolog

Profesjonsstudiet i psykologi er blant landets mest populære studievalg, med 17 førstevalgssøkere per plass. Prorektor ved UiO mener det er spesielt positivt at flere gutter i år søker på studiet.

– Vi er glade for at landets aller flinkeste elever vil bli psykologer, og bidra til kunnskapsutviklingen innen et så viktig fag. Profesjonsstudiet i psykologi har over lenger tid hatt veldig skjev kjønnsbalanse, og kvoteringstiltak har vært etterspurt for å få flere menn inn på studiet. Som samfunn trenger vi både kvinnelige og mannlige psykologer, og det er derfor gledelig å se at flere gutter søker i år, mener Gro Bjørnerud Mo.

Strengere krav ved inntak

Andre populære fag er «Offentlig administrasjon og ledelse», med fire søkere per studieplass. Den nye årsenhet i samfunnsøkonomi har 7,5 søkere per studieplass. På tross av strengere opptakskrav til flere av realfagene, er søkertallene fortsatt høye.

Digital økonomi og ledelse har 6,33 søkere per studieplass. Lektorprogrammet i kultur og samfunnsfag er det mest populære lektorprogrammet, med 3,73 førstevalgssøkere per plass.

Powered by Labrador CMS