Fra videoen hvor Peter Vollsett i The Switch hører ordet
Fra videoen hvor Peter Vollsett i The Switch hører ordet "narkotika" for første gang.

Se Peter Vollset i The Switch mimre om 90-talls-Torshov (video)

Publisert

Bejublede tekstforfatter Peter Vollsett i Spellemanns-vinnere The Switch beviser hvor han kommer fra med videoguiden "Til Torshov med Peter".

I fjor vant The Switch Spellemanns-prisen i klassen indie for albumet The Switch Album. Og nå har deres tekstforfatter og Torshov-gutt Peter Vollsett altså overgått selv det, med en morsom liten videoguide til 90-talls-Torshov.

De første videoene ble lagt ut på Facebook-siden til The Switch i forbindelse med en konsert de spilte på Sagene 7. april.

Til Torshov med Peter

Episode en: I første episode av "Til Torshov med Peter" får vi bli med til hjørnet der Peter hørte om narkotika for første gang:

Episode to: Da 20-bussen ble kapret! Peters Torshov-vandring byr på nok en minneverdig historie. Denne gangen om en klassisk hijacking av selveste 20-bussen:

Episode tre: Peter opplever gentrifisering for første gang! Bli med til Lilleborgbanen, der det hele utspilte seg:

Episode fire: Bandet skriver: "Peter fremfører Lilleborgsangen for oss mens han tråkker opp sin gamle skolevei. Hadde han holdt styr på versene ville det gått frem at "skolens dag er 2. mai". Ikke lenge til dere! Det er på den datoen at sangen tradisjonelt skal fremføres."

Episode fem: Vi kan jo ikke være på Torshov uten å snakke om landemerket som er Torshovoksen, eller bare Oksen. Peter fremhever også en detalj som det kan være vanskelig å få med seg i forbifarten:

Torshov-plata "B for the Beast"

— Vi skulle spille på HvaSKjer på Soria Moria, og ville gjerne fremføre andrealbumet "B for the Beast" i sin helhet. En plate med en viss Torshov-forankring, både i tekstene og på coveret der en stilisert versjon av Torshov-oksen figurerer. Dessuten ble ideen om plata unnfanget på Magneten i kjelleren på Soria. Altså en Torshov-plate!, forklarer vokalist, gitarist og tangentspiller Frank Michaelsen i The Switch til VårtOslo.

— Peter er oppvokst rett ved oksen, så han har mange gode historier fra Torshov. Derfor lagde vi videoserien "Til Torshov med Peter" slik at vi kunne glede oss til konserten sammen med publikum. Faktisk dukket det opp enkelte gamle skolekamerater, som ikke hadde sett The Switch live før, som hadde blitt obs på konserten via videoene.

The Switch foran Torshov-oksen. Bildet ble tatt i forbindelse med promoteringen av konserten på Soria Moria 7. april. Foto: The Switch
The Switch foran Torshov-oksen. Bildet ble tatt i forbindelse med promoteringen av konserten på Soria Moria 7. april. Foto: The Switch

Flere episoder på vei

Selv etter konserten har bandet fortsatt å legge ut videoer i serien.

— Dette er en bydel vi gjerne spiller oftere i! Forøvrig kommer vi til å fortsette å publisere videoer om Torshov. Det er hyggelig for oss og vi tror det er gøy for følgerne våre også. Så følg med!

Og til slutt, en musikkvideo med en av låtene fra Torshov-plata "B for the Beast", filmet i og rundt klubben Revolver. Som vel og merke er plassert i Møllergata i sentrum, kjeeeempelangt unna Torshov.

Men så heter låta "Don't Go To Revolver". Vi går utifra at det er Torshov man heller burde go to.

 

 

 

Powered by Labrador CMS