VårtOslo julekalender: luke 5

Petter Nyquist er bokaktuell med en bok om livet på gata i Oslo. Foto: Vegard Velle
Petter Nyquist er bokaktuell med en bok om livet på gata i Oslo. Foto: Vegard Velle

Han er bokaktuell med fortellinger fra gata, om de svakeste i samfunnet

Publisert Sist oppdatert

Luke 5: I sin siste bok forteller han om livet på gata, om det å være rusavhengig, om det å være pårørende, om de svakeste i samfunnet.

Navn: Petter Nyquist

Stilling: Landets mest kjente uteligger. Leder stiftelsen Petter uteligger.

En fortelling fra gata

Aktuell med: Boka "Petter Uteligger. En fortelling fra gata", forfattet med Eivind Hofstad Evjemo. I boka blir vi kjent med noen av svakeste i samfunnet. Boka består av en rekke sterke historier både om det å være rusavhengig og om å være pårørende. Petter Nyquists inntekter fra boka går til Stiftelsen Petter Uteligger, som gir penger til omsorgstiltak for mennesker med rusproblemer og deres pårørende.

Hva var den viktigste Oslo-nyheten i 2017? – Åpningen av Erlik kaffe i Akersgata 32. Kafeen er en kaffebar på linje med andre kaffebarer. Forskjellen er den at noen med en annerledes bakgrunn står bak kassa og serverer.

Ønsker et varmere samfunn

Fremhev en Oslo-person du mener gjorde en innsats for byen i året som gikk?

Petter Nyquist. Foto: Privat
Petter Nyquist. Foto: Privat

– Jeg vil nevne to: Olaug Borch kommer fra Moss hver onsdag og deler ut klær og snakker med folk. Siw «gateteam» Indsetviken jobber gjennom Gateteam Oslo. Hun stiller opp for folk som er fattige og ressurssvake og betyr mye for veldig mange.

Hva ser du frem til i Oslo i 2018?

– En bredere og varmere forståelse av menneskene vi har rundt oss. Det er noe vi alle kan bidra til. Det er gratis. Og det gjelder ikke bare de på gata, men også kollegene på arbeidsplassene som har oppturer og nedturer.