Statsminister Erna Solberg (H) på vei inn i statsministerbilen under ID-feiring i Valhall på Helsfyr i juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) på vei inn i statsministerbilen under ID-feiring i Valhall på Helsfyr i juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Statsråder blir bedt om å slutte å reise kollektivt og heller bruke bil og drosje

Av sikkerhetshensyn ber Statsministerens kontor statsrådene om å droppe private reiser med kollektivtransport i større norske byer.

Publisert

Det fremgår av nye «retningslinjer for transport av regjeringens medlemmer» fra Statsministerens kontor, som Aftenposten har fått innsyn i.

I stedet for kollektivtrafikk oppfordres statsrådene til å bruke regjeringens biltjeneste eller ta drosje på departementets regning, heter det i retningslinjene som ble sendt til statsrådene 3. juli.

Statsråder får bruke tjenestebilene privat

De nye retningslinjene kommer etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i vår ble bedt om å gjøre en ny vurdering av kollektivbruk.

Tidligere har regelen vært at regjeringens biltjeneste bare skal brukes i tjeneste og når det oppstår spesielle tilfeller, men i de nye reglene kan statsrådene be om å få bruke biltjenesten til private formål hvor de ellers ville benyttet offentlige transportmidler.

Statsministerens kontor viser til løpende dialog med PST og Politidirektoratet om de nye sikkerhetstiltakene. PST sier til avisa at de ikke vil kommentere råd og anbefalinger om sikkerheten til myndighetspersoner.