Mannen ble knivstukket 16 ganger og lungen ble stukket hull på. FOTO : Berit Roald / SCANPIX
Mannen ble knivstukket 16 ganger og lungen ble stukket hull på. FOTO : Berit Roald / SCANPIX

Voldtektsdømt vant ikke fram i Høyesterett

Mannen fulgte etter kvinnen på toalettet og låste døren. Deretter beordret han henne til å kle av seg og slo henne hardt i ansiktet da hun nektet å kle av seg.

Publisert Sist oppdatert

Høyesterett avviser anken til en mann som ble dømt til fengsel i åtte år og seks måneder for én voldtekt og to voldtektsforsøk.

Mannen ble i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i åtte år og seks måneder for voldtekt og voldtektsforsøk, men anket til Høyesterett. Domstolen har vurdert om lovanvendelsen og saksbehandlingen lagmannsretten har benyttet er riktig knyttet til det ene voldtektsforsøket.

Mannen hadde fulgt etter en kvinne inn på et toalett og låst døren. Deretter beordret han henne til å kle av seg og slo henne hardt i ansiktet da hun nektet å etterkomme ordren om å ta av seg klærne.

Ropte på hjelp

Borgarting lagmannsrett fant det bevist at han bevisst hadde til hensikt å fullbyrde voldtekt. Ettersom mannen opptrådte med en slik truende atferd og vold for å få kvinnen til å kle av seg, mener retten at den nedre grensen for forsøk på voldtekt var overtrådt.

Kvinnen gjorde motstand og ropte på hjelp slik at en annen person kom til stedet og fikk hjulpet henne. Voldtektsforsøket skjedde i Oslo i juli 2016.