En tysker i 30-årene ble tiltalt for bæring av skrutrekker på offentlig sted, men Oslo tingrett frifant mannen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tysker frifunnet for bæring av skrutrekker på offentlig sted

En tysk mann i 30-årene ble onsdag frifunnet av Oslo tingrett for å ha gått med en skrutrekker i lomma på Universitetet i Oslo.

Publisert

Mannen ble 14. oktober i år funnet sovende utenfor en lesesal i en av Universitetet i Oslos bygninger i Forskningsparken. Han bar en flat skrutrekker i lomma.

Tyskeren sa til politiet at han hadde funnet skrutrekkeren, men svarte ikke direkte på spørsmål om hva han skulle med den.

Skarpt redskap på offentlig sted

Mannen ble tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 189, som innebærer å ha båret et skarpt redskap på offentlig sted som var egnet til å påføre noen en kroppskrenkelse.

Den tyske mannen møtte ikke selv i rettssaken i Oslo tingrett onsdag. Under rettssaken ble han frifunnet for å ha hatt skrutrekkeren. Retten ikke fant det bevist at den ble båret uten aktverdig formål.

Han ble imidlertid dømt til å betale en bot på 5.000 kroner for å ha oppgitt falskt navn og fødselsdato til politiet på Jernbanetorget 14. september i år.

Powered by Labrador CMS