Saken kommer opp for Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Saken kommer opp for Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Serieovergriper tiltalt for å, følge etter kvinner på natta, slå en kvinne bevisstløs og voldta henne

Påtalemyndigheten har utvidet tiltalen mot en mann i slutten av 30-årene som er tiltalt for serieovergrep i Oslo. Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag.

Publisert

Tiltalen ble utvidet i begynnelsen av juli med et nytt voldtektstilfelle som skal ha skjedd i Tøyenparken sentralt i Oslo natt til lille julaften 2017, skriver Nettavisen.

Mannen skal ha overfalt en kvinne i 20-årene ved å angripe henne bakfra, ta grep rundt halsen hennes og slå henne i ansiktet slik at hun mistet bevisstheten. Deretter skal han utført ha voldtekten.

Fulgte etter unge kvinner

Mannen ble pågrepet og siktet for voldtektsforsøk i fjor sommer og har siden sittet i varetektsfengslet. Han er tiltalt for flere tilfeller av voldtekt, voldtektsforsøk eller overfall på åpen gate sentralt i Oslo.

Mannen skal ved flere tilfeller ha fulgt etter unge kvinner hjem fra byen på nattetid og angrepet dem ved døren for å prøve å ha sex med dem. Det er totalt ni kvinner blant de angivelige ofrene, som er mellom 20 og 40 år gammel.

– Han er tiltalt for å ha overfalt sju kvinner i Oslo sentrum i en ettårsperiode fram til han ble identifisert og pågrepet, sier konstituert statsadvokat Sturla Henriksbø ved Oslo statsadvokatembeter til Nettavisen.

Tok kvelertak

Mannen er også tiltalt for grove seksuelle overgrep mot tidligere samboer og kjæreste.

For flere av overfallene har ikke påtalemyndigheten klart å føre bevis for at mannen forsøkte å begå voldtekt. Det gjelder blant annet tre av tilfellene, hvor han skal han ha angrepet tre ulike kvinner bakfra, midt på natten, og tatt kvelertak på dem til de mistet bevisstheten og falt i bakken.

Mannen erkjenner delvis straffskyld for noen av anklagene, ifølge mannens forsvarer Sidsel Katralen.

Powered by Labrador CMS