Søstrene Hanne Hagerup og Hilde Hagerup (t.h.) står under hver sin paraply i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Søstrene Hanne Hagerup og Hilde Hagerup (t.h.) står under hver sin paraply i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dobbelt så mye regn i Oslo som i Bergen hittil i november

Bergen får vanligvis over tre ganger så mye regn som Oslo i november, men i år har Oslo fått dobbelt så mye regn som vestlandsbyen.

Publisert

Det har vært en våt november på Sør- og Østlandet. Hittil i november har Oslo fått 90,4 millimeter nedbør, mens det i en normal november-måned kommer 73 millimeter totalt, melder NRK.

I Bergen er situasjonen motsatt. Der har det i snitt kommet 259 millimeter nedbør i november, mens det hittil denne måneden kun har kommet 43,7 millimeter.

– Dette betyr altså at det ikke er Østlandet som har fått ekstremt mye regn, men Vestlandet som har fått en unormalt tørr høst, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahltil NRK.

Tørt i Bergen

I Bergen kan det bli den tørreste november-måneden siden målingene startet i 1983. Den gamle rekorden er fra 1993. Da kom det 61,6 millimeter nedbør i løpet av november.

Foreløpig er det kun meldt 0,1 millimeter nedbør i Bergen i løpet av de seks dagene som er igjen av november.

– Ser vi på været fremover, går det mot rekord, sier Løvdahl.