Store mengder vann rant inn i busser som forsøkte å ta seg over vannmassene i Uelands gate. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kraftig regnskyll skaper vannkaos i Oslo

De enorme nedbørsmengdene som torsdag ettermiddag skylte inn over store deler av Sør-Norge, har ført til stengte veier og oversvømte butikker i hovedstaden.

Publisert

På en Rema 1000-butikk på Fredensborg i Oslo måtte alle de ansatte jobbe febrilsk med å tømme butikken for vann med koster, mopper og snøskuffer, skriver Dagbladet.

I bunnen av Maridalsveien ved Cubaparken ble veien helt oversvømt, og flere busser begynte å ryke i møte med vannmassene.

– Dette er et kjent problem ved større vannskyll. Det vi har gjort er å få opp noen sluk, så vannet går unna nå. Det som har skjedd var at slukene tettet seg. Når vannet er så høyt som det var, er det vanskelig å se hvor de er, sier utrykningsleder Robert Corell i brannvesenet til avisen.

70 cm vann i veien

Ifølge Corell var vannmassene på det meste 70 centimeter dypt nederst i Maridalsveien.

Store mengder nedbør har gjort at vannet legger seg der det er veier og gjort det vanskelig å komme fram. Her fra nederst i Maridalsveien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi mottar en del telefoner fra publikum om store vannmengder blant annet i enkelte veier og gater. Vi anmoder at publikum heller ringer Bymiljøetaten eller Veitrafikksentralen da disse følger opp dette, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter torsdag kveld.

Hafslund Nett opplyser i en pressemelding at det er registrert 40.000 strømløse husstander etter klokken 13 torsdag som følge av tordenværet. Områdene som var hardest rammet, er Asker, Romerike og nordre del av Østfold.

Høyt vann i juni
Høyt vann i juni
Høyt vann i juni
Powered by Labrador CMS